Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Svētku laikā medicīnisko palīdzību varēs saņemt arī atsevišķās ģimenes ārstu praksēs

Gaidāmo svētku laikā iedzīvotāji gadījumos, kad būs nepieciešama medicīniskā palīdzība vai ārsta konsultācija, to varēs saņemt arī atsevišķās ģimenes ārstu praksēs visā valsts teritorijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sintija Gulbe.

Viņa atzīmēja, ka arī akūtu un hronisku slimību paasinājumu gadījumos, pamatojoties uz ārstējošā ārsta lēmumu, tiks nodrošināti mājas aprūpes pakalpojumi.

Svētku laikā medicīnisko palīdzību varēs saņemt arī pie dežūrārstiem, steidzamās medicīniskās palīdzības punktos, slimnīcu uzņemšanas nodaļās vai zvanot ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa 66 016 001 speciālistiem.

Informācija par pieejamo veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju darba laiku svētku nedēļu laikā pieejama NVD mājaslapas sadaļā "Kur saņemt medicīnisko palīdzību?". Tāpat informācija par dežūrārstu, steidzamās medicīniskās palīdzības punktu un slimnīcu uzņemšanas nodaļu atrašanās vietu un darba laiku apkopota interaktīvā kartē, kas pieejama NVD mājaslapā.

Gulbe norādīja, ka svētkos saviem pacientiem ārstniecības pakalpojumus gan klātienē, gan attālināti nodrošinās vairāk nekā 200 ģimenes ārstu prakses visā valsts teritorijā - Kurzemē, Latgalē, Vidzemē un Zemgalē.

NVD pārstāve arī atgādināja, ka līdz 3.janvārim Covid-19 analīzes, ja parādījušies saslimšanas simptomi, var nodot bez ārsta nosūtījuma. Informācija par analīžu nodošanas punktiem un darba laikiem pieejama NVD interaktīvajā kartē "Covid-19 analīžu nodošanas vietas Latvijā".

Covid-19 analīžu nodošanai var pieteikties, zvanot uz tālruni centralizētam pierakstam Covid-19 analīžu veikšanai - 8303, "Centrālajā laboratorijā" - 8330, "E. Gulbja laboratorijā" - 67 801 112, "MFD" laboratorijā - 66 164 606, "NMS laboratorijā" - 67 144 015 un Valsts zinātniskajā institūtā "BIOR" - 28 369 560.

Tāpat Covid-19 analīžu nodošanai var pieteikties elektroniski Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas mājaslapā, "E. Gulbja laboratorijas mājaslapā" un "Centrālajā laboratorijā, rakstot uz e-pastu "[email protected]. Vēl elektroniski analīzēm iespējams pieteikties "MFD laboratorijas" interneta vietnē.

Gulbe minēja, ka zvanīt uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni svētku laikā iesakāms, ja nepieciešami medicīniski padomi, kā rīkoties pēkšņu saslimšanu, nelielu traumu, hronisku slimību saasinājuma brīžos vai citās vienkāršākās veselības situācijās, savukārt pie dežūrārsta jāvēršas, ja nepieciešama medicīniskas konsultācijas ģimenes ārsta kompetencē.

Pie dežūrārsta nepieciešamības gadījumā var saņemt receptes medikamentiem, nosūtījumus, kā arī slimības lapas. Steidzamās medicīniskās palīdzības punktā iespējams saņemt medicīnisko palīdzību traumu, piemēram, apdegumu, lūzumu, mežģījumu gadījumā vai pēkšņas saslimšanas, vai hroniskas slimības saasināšanās gadījumā, kas prasa steidzamu ārstniecības personu iejaukšanos.

Slimnīcas uzņemšanas nodaļā svētku laikā jāvēršas, ja iedzīvotājam nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība un persona vēlas patstāvīgi vai ar tuvinieku palīdzību vērsties slimnīcas uzņemšanas nodaļā, turpretī neatliekamos gadījumos, kad apdraudēta cilvēka veselība vai dzīvība, jāzvana Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam pa tālruni 113.

NVD atgādina, ka gadījumos, kad nepieciešama medicīniskā palīdzība un plānots doties uz ārstniecības iestādi, jāievēro divu metru distance, jālieto sejas aizsargmaska vai respirators, kā arī regulāri jādezinficē rokas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas