Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Svētku norises drīkstēs organizēt, neveicinot nekontrolētu pulcēšanos

Valdība šodien, veicot izmaiņas normatīvajā regulējumā, atļāva valsts un pašvaldību iestādēm īstenot tikai tādas svētku aktivitātes, kas neveicina cilvēku nekontrolētu pulcēšanos vai epidemioloģiskās drošības prasību pārkāpšanu, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas pārstāve Dace Vizule.

Viņa uzsvēra, ka ārkārtējās situācijas laikā līdz nākamā gada 11.janvārim ir liegti tādi publiski pasākumi kā uguņošana un salūts.

Pēc KM pārstāves paustā, ņemot vērā, ka laika posmā līdz ārkārtējās situācijas beigām gaidāmas vairākas svētku un piemiņas dienas, - Ziemassvētki, gadu mija un citas, - normatīvais regulējums papildināts, nosakot, ka valsts un pašvaldību iestādes drīkst īstenot aktivitātes šo dienu atzīmēšanai, piemēram, izgaismojot pilsētvidi, izvietojot svētku dekorācijas, veidojot ārtelpu izstādes un ekspozīcijas, vienlaikus nosakot par pienākumu nodrošināt, lai ar šīm aktivitātēm netiktu veicināta cilvēku nekontrolēta pulcēšanās.

Tāpēc noteikts liegums rīkot salūtus, uguņošanas priekšnesumus un performances, kas notiek noteiktā laikā un vietā, un kur varētu būt paredzams liela cilvēku skaita pulcēšanās risks, kā arī grūtības ievērot epidemioloģiskās drošības prasības, tajā skaitā divu metru distanci.

KM iepriekš informēja, ka ārkārtējās situācijas laikā drīkst rīkot publiskus kultūras pasākumus tikai epidemioloģiski drošajā režīmā - apmeklētājiem un dalībniekiem jābūt ar derīgu vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas sertifikātu.

Pasākumos gan telpās, gan ārpus tām apmeklētājiem jāatrodas fiksētās, personalizētās sēdvietās, starp katrām blakus esošajām sēdvietām tiek nodrošināta ne mazāk kā divu sēdvietu distance vai aizsargbarjera. Sēdvietas rindās tiek izkārtotas pamīšus - šaha laukuma veidā.

Apmeklētāji, kurai atrodas nodalītos sektoros, savstarpēji nesatiekas. Nedrīkst pieļaut apmeklētāju un personāla drūzmēšanos, jānodrošina divu metru distances ievērošana ārpus sēdvietām. Pasākuma rīkotājs nodrošina biļešu personalizāciju, ietverot sekojošu informāciju par apmeklētāju: vārds, uzvārds, kontakttālrunis, konkrētā sēdvieta pasākumā. Informāciju pasākuma rīkotājs glabā vienu mēnesi un to nodod Slimību profilakses un kontroles centram pēc tā pieprasījuma.

Apmeklētājiem jālieto mutes un deguna aizsegs gan pasākumos, kas notiek telpās, gan pasākumos ārpus telpām. Maksimālais pieļaujamais apmeklētāju skaits publiskos pasākumos noteikts līdz 500 personām.

Kultūras pasākumus tā sauktajā "zaļajā režīmā" var apmeklēt pieaugušie ar Covid-19 vakcinācijas un pārslimošanas sertifikātiem, ņemot līdzi arī nepilngadīgus bērnus. Bērniem līdz 12 gadu vecumam nav jāveic Covid-19 testi, savukārt bērniem, kuri sasnieguši 12 gadu vecumu, jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts, vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu, kas veikts izglītības procesa ietvaros.

Pasākuma rīkotājam jānodrošina atsevišķs sektors, kurā ierādāmas vietas apmeklētājiem ar bērniem, kuriem nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas