Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Taksistiem obligāts zināšanu minimums nepastāv

Nepastāv obligāts zināšanu minimums, kas nepieciešams taksometru vadītājiem, lai varētu strādāt Rīgā. Ar to nākas saskarties, kad taksometra vadītājs vai vadītāja pasažierim atbild: "Ja pateiksiet, kā turp aizbraukt, tad aizvedīšu." Starp objektiem, kuru atrašanās vieta un pie tiem piebraucamie ceļi dažiem taksometru vadītājiem ir nezināmi, var minēt Saeimas namu, Rīgas pili, kinoteātri Splendid Palace, Zemkopības ministriju. Šādas situācijas piedzīvojuši arī Dienas lasītāji un darbinieki.

Aptaujāto taksometru kompāniju pārstāvji apgalvo, ka taksometru vadītāji pirms darba uzsākšanas tiek apmācīti, taču ne vienmēr šī apmācība saistās ar orientēšanos Rīgā. "Jāmāca ir daudz kas vairāk - lietas, kas saistītas ar satiksmes drošību, visu, kas saistās ar attieksmi pret klientu, arī lojalitātes jautājumi pret uzņēmumu. Tas nav vienas dienas darbs. Visiem vadītājiem ir navigācija un saikne ar dispečerdienestu," apgalvo a/s Rīgas taksometru parks padomes priekšsēdētājs Leopolds Muižnieks. Vaicāts, vai viņa darbinieki zina, kur atrodas objekti Rīgas centrā, L. Muižnieks izsakās skarbi: "Ja cilvēks nezina, kur atrodas Saeima vai Rīgas pils, viņš ir idiots, un idiotus mēs darbā neņemam."

"Visu nevar ne iemācīt, ne parādīt," atzīst kompānijas Lady Taxi direktors Normunds Nurks, taču uzskaita vairākus apmācības posmus, kam cauri iziet visas Lady Taxi taksometru vadītājas, - pārbaude braukšanas prasmēs, apmācība, kā rīkoties ar rāciju, tiek pārbaudīta arī spēja orientēties kartē. "Ir galvenās vietas, kuras mēģinām, cik varam, parādīt. Arī ielas, kur atrodas korporatīvie klienti. Taču galvenā ir prasme atrast jebkuru adresi kartē," uzskata N. Nurks.

Visu žurnālista Ata Rozentāla rakstu Ne visi taksisti zina, kā aizbraukt uz Saeimu vai Rīgas pili lasiet pirmdienas, 17.februāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas