Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Televīzijas metas šovu un seriālu cīņā

Jaunajā sezonā katrai no nacionālajām televīzijām varētu būt savs latviešu seriāls un katra skatītājiem varētu piedāvāt vismaz divus šovus. Par to, ka televīzijas nopietni noskaņojušās konkurences cīņai, liecina Latvijas Televīzijas (LTV), Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) un TV3 pārstāvju atbildes Dienai.

Jau tuvākajā laikā televīziju dienaskārtībā ir vispārējs «šovs» - Saeimas ārkārtas vēlēšanas. LNT, kuras priekšvēlēšanu debates eksperti pērn novērtēja labāk nekā LTV rīkotās, šogad plāno tikai vienu vai divus debašu raidījumus - premjera amata kandidātu debates un, iespējams, vēl vienu debašu raidījumu, stāsta LNT Ziņu dienesta vadītāja Inese Kārkliņa. Pērn LNT rīkoja debates arī reģionos, bet sabiedriskā televīzija - tikai Rīgā, šogad situācija būs pretēja, jo vairākas no LTV priekšvēlēšanu diskusijām notiks reģionos. Diskusiju vadīšanu LTV šoreiz plāno uzticēt tikai diviem žurnālistiem - Ilzei Naglai un Gundaram Rēderam. TV3 savukārt piedāvāšot īpašu priekšvēlēšanu raidījumu, kā arī žurnālista Edija Boša vadīto diskusiju Latvija. Otrie 20, kur diskutēs eiroparlamentārieši Ivars Godmanis, Sandra Kalniete, Tatjana Ždanoka un Alfrēds Rubiks.

Šogad priekšvēlēšanu laikā skatītājiem nebūs iespējas redzēt žurnālista Jāņa Dombura veidotās diskusijas, jo LTV ar viņu nespēja vienoties par turpmāko sadarbību. LTV 1. kanāla direktore Baiba Šmite stāsta, ka ar J. Domburu sarunas vēl turpinoties un LTV viņam izteikšot jaunu piedāvājumu, gan nekonkretizējot, kādu.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes paspārnē esošās mākslinieciskās padomes un sabiedriski konsultatīvās padomes apvienotajā sēdē LTV Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis esot pieļāvis iespēju, ka LTV ziņām varētu būt jauni vadītāji. Sarunā ar Dienu viņš to komentē negribīgi, vienīgi norādot, ka «tiek izskatīts jautājums, ir dažādas versijas». Vaicāts, vai jauni vadītāji varētu pievienoties esošajiem ziņu vadītājiem vai arī tie varētu tikt nomainīti, M. Gailītis atbild: «Lai paliek šis jautājums.» Tāpat viņš neatbild uz jautājumu, kuras varētu būt potenciālās LTV ziņu sejas.

Asi konkurēt televīzijas grasās izklaides jomā. Visās nacionālajās televīzijās gaidāmi jauni šovi. TV3 piedāvās prāta spēli Paņem 100 000… ja vari, kā arī muzikālo šovu Mūsu zelta dziesma, LNT atgriezīsies Dziedošās ģimenes un O!kartes akadēmija.

LTV esot gaidāmi trīs šovi - televīzijas spēle Es varu būt premjerministrs, realitātes šovs Lauku sēta, kā arī biznesa šovs Firmas noslēpums. Iespējams, ka rudenī visām trim lielākajām latviešu televīzijām varētu būt pa savam seriālam. TV3 turpinās rādīt seriālu UgunsGrēks, un arī LTV turpināšoties seriāls Būt mīlētai, lai arī pagājušajā sezonā tas nevarēja lepoties ar augstu reitingu. LTV valdes loceklis Edgars Kots pavasarī publiski atzina, ka seriālam būtu jāsasniedz 150-200 tūkstoši skatītāju un, ja tas nesasniegs pietiekami labus reitingus, tas tikšot «pārskatīts». Saskaņā ar TNS datiem divarpus mēnešos vidēji katru sēriju noskatījās tikai teju 66 tūkstoši cilvēku, taču tagad LTV neizplūst plašos komentāros par to, kas tiks darīts, lai palielinātu seriāla auditoriju un vai to varētu rādīt citā laikā, nevis darbdienās astoņos vakarā. LTV vienīgi apstiprina, ka notiekot sarunas ar dramaturģi Evitu Sniedzi par seriāla scenārija veidošanu.

Aizmetņi jaunam seriālam topot arī LNT paspārnē. LNT radošais direktors Niks Volmārs stāsta, ka seriāla scenārija autore būs žurnāliste Sandra Landorfa un seriāls centrēšoties ap vienu galveno varoni. Iespējams, ka rudenī tas jau nonākšot uz ekrāniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas