Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Tiesa liek Lattelecom pārtraukt TV3 retranslāciju interneta televīzijā

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa uzdevusi Latvijas elektronisko sakaru sniedzējam Lattelecom pārtraukt kanāla TV3 retranslāciju Lattelecom interneta televīzijā (interneta TV), informēja TV3 Latvia sabiedrisko attiecību koordinatore Marta Zandersone.

Viņa sacīja, ka TV3 šogad maijā brīdināja "Lattelecom", ka programmas TV3 patvaļīga iekļaušana jaunajā maksas televīzijas pakalpojumā interneta TV ir nelikumīga. Tā pieejama lietotājiem vietnē www.lattelecom.tv. Tā kā retranslācija netika pārtraukta, TV3 vērsās tiesā.

Zandersone paskaidroja, ka autortiesības daudziem raidījumiem, kas tiek demonstrēti kanālā TV3, pieder lielajām ASV, Lielbritānijas, Krievijas un citu valstu studijām. Līgumi ar TV3 par to izplatīšanu neparedz demonstrēšanu kādās papildu tehnoloģijās kā līdz šim. Vietnē www.lattelecom.tv kanāls TV3 ir pieejams par maksu, kas tiek iekasēta no lietotājiem.

"TV3 Latvia" ģenerāldirektore Baiba Zūzena uzsvēra, ka ir steidzami jānovērš iemesls tiesvedībām par autortiesību pārkāpumiem. "Jaunu tehnoloģiju izmantošana nenozīmē, ka tajās var brīvi demonstrēt intelektuālu īpašumu. Esam ieinteresēti, lai mūs skatās pēc iespējas vairāk skatītāju sev visērtākajā veidā, bet vispirms jāsakārto autortiesības," viņa norādīja.

TV3 gan par situāciju ar "Lattelecom", gan citiem potenciāliem pārkāpumiem savā vēstulē informējusi arī Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi.

Centra rajona tiesas kancelejas vadītāja Ingrida Ņeveska apstiprināja, ka 6.jūnijā tiesa pēc "TV3 Latvia" pieteikuma ierosināja lietu pret "Lattelecom" par pienākuma uzlikšanu pārtraukt un aizliegt retranslēt TV3 "Lattelecom" interneta TV. Tiesa 27.jūnijā pieņēmusi lēmumu par pagaidu aizsardzības līdzekļa noteikšanu, kas nav pārsūdzams un ir izpildāms nekavējoties. Lēmums nodots tiesu izpildītājam izpildei.

"Lattelecom" Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu vadītāja Līga Bite sacīja, ka uzņēmums ir spiests 8.jūlijā pārtraukt TV3 retranslāciju interneta TV, jo TV3 kārtējo reizi ar tiesu izpildītāju rīkojumu pieprasa nekavējoties atslēgt kanālu TV3 "Lattelecom" interneta televīzijas platformai.

Šī prasība gan neattiecas uz "Lattelecom" interaktīvo un virszemes televīziju, kas šo kanālu turpinās raidīt tāpat kā līdz šim.

"TV3 rīcība kārtējo reizi demonstrē absolūtu nerēķināšanos ar savu skatītāju interesēm, turklāt šī prasība ir absurda, jo TV3 ir nacionālās apraides kanāls un Plašsaziņas līdzekļu likumā ir noteikts, ka visiem kabeļoperatoriem ir pienākums šo bezmaksas kanālu retranslēt savos tīklos. Faktiski pašlaik TV3 klaji uzspļauj saviem skatītājiem," norādīja "Lattelecom" komercdirektore Kerli Gabriloviča.

Par izveidojušos situāciju "Lattelecom" informējis NEPLP, kā arī nekavējoties informēs Patērētāju tiesību aizsardzības centru, aicinot aktīvi paust nostāju šajā jautājumā un arī no savas puses vērsties pie TV3, lai panāktu, ka skatītājiem ir tiesības redzēt šo bezmaksas kanālu.

Jau vēstīts, ka šogad aprīlī "Lattelecom" komercrežīmā sāka piedāvāt interneta televīziju.

Saskaņā ar tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" apkopotajiem datiem jūnijā TV3 bija visvairāk skatītais televīzijas kanāls Latvijā. "TV3 Latvia" īpašnieks ir Zviedrijas kompānija "Modern Times Group" (MTG). MTG Latvijā pārstāv TV3, 3+, TV6, "StarFM", "TV- Shop", "TV1000", "Viasat Explorer" un citus zīmolus.

"Lattelecom" piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. Kompānijas īpašnieki ir Latvijas valsts (51%) un skandināvu "TeliaSonera" (49%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas