Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Tiesai nodota Bērnu slimnīcas krāpšanas lieta

Ģenerālprokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesai krimināllietu par krāpšanu no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS), kurā pie atbildības saukti pieci cilvēki, portālu Diena.lv informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne.

Šā gada 30.jūnijā Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Māris Leja, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, atzina tos par pietiekamiem, lai uzturētu valsts apsūdzību tiesā, un pieņēma lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai.

Krimināllietā trīs personas sauktas pie kriminālatbildības par kukuļdošanas un kukuļņemšanas mēģinājumu BKUS amatpersonām par publisko iepirkumu pretendentam labvēlīgu lēmumu pieņemšanu publisko iepirkumu procedūrās, bet četras personas par kukuļdošanu un kukuļņemšanu Ugunsdrošības uzraudzības un civilās aizsardzības nodaļas vecākajam inspektoram par labvēlīga atzinuma izdošanu par būvobjekta atbilstību ugunsdrošības prasībām.

Neviena no lietā apsūdzētajām personām vainu inkriminētajos noziedzīgajos nodarījumos neatzīst.

Prokuratūra norādīja, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas