Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Tiesībsarga birojā 226 iesniegumi par ekskursiju un mācību līdzekļu finansēšanu

Tiesībsarga birojs līdz oktobra vidum saņēmis 226 sūdzības jeb iesniegumus no vecākiem saistībā ar vispārīgiem jautājumiem par to, kas jānodrošina skolai – mācību līdzekļi, ekskursijas u.tml., piektdien Latvijas televīzijas Rīta Panorāmā sacīja tiesībsargs Juris Jansons.

Daudzos gadījumos Tiesībsarga birojs risinājis problēmu individuāli, savukārt iesniegumi, kas ir Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) kompetencē, pārsūtīti dienestam. 

Tiesībsargs skaidroja visbiežāk uzdotos jautājumus – kam jāpērk dienasgrāmatas un jāfinansē ekskursijas? Dienasgrāmatas, pēc tiesībsarga skaidrotā, ir obligāts, ar mācību procesa organizēšanu, saistīts dokuments, tāpēc dienasgrāmatas ir jāpērk izglītības iestādēm. 

Savukārt attiecībā uz ekskursijām finansēšanas jautājums dalās atkarībā no ekskursiju mērķa. Ja paredzēta mācību ekskursija, kas saistīta ar valsts izglītības standartā noteikto zināšanu un prasmju apguvi, kas varētu būt mākslas muzeju un izstāžu apmeklēšana, vai kādas kultūrvēsturiskas vietas apskate – nešaubīgi, šādā gadījumā ekskursija ir jāfinansē skolai vai pašvaldībai.

Savukārt izklaides ekskursijas ir jāfinansē vecākiem. Jansons gan piebilda, ka arī izklaides ekskursijās skolai ir jānodrošina tiesiskās vienlīdzības princips – gadījumā, ja kāda bērna vecāki nevar samaksāt par plānoto ekskursiju, skolai ir jārod risinājums. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas