Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tiesu izpildītājam izsaka rājienu par nesadarbošanos ar TM un Tiesu izpildītāju padomi

Kādam tiesu izpildītājam izteikts rājiens par nesadarbošanos ar Tieslietu ministriju (TM) un Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomi, kā arī par citiem pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja TM.

Otrdien Zvērinātu tiesu izpildītāju disciplinārlietu komisija izskatīja divas disciplinārlietas pret tiesu izpildītāju, ko ierosināja tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome.

Tieslietu ministres ierosināto disciplinārlietu par Iesniegumu likuma un Tiesu izpildītāju likuma normu pārkāpšanu komisija izlēma apvienot ar Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes ierosināto disciplinārlietu par ētikas kodeksa normu pārkāpšanu.

Izskatot disciplinārlietu, tiesu izpildītāja rīcībā konstatēti pārkāpumi, nesniedzot atbildi uz piedzinēja iesniegumiem likumā noteiktajā termiņā, nesniedzot TM un Zvērinātu tiesu izpildītāju padomei ziņas par veiktajām amata darbībām, un nesniedzot rakstveida paskaidrojumu, tādējādi neatbalstot un nesadarbojoties ar šīm institūcijām.

Komisija tiesu izpildītājam nolēma piemērot disciplinārsodu - izteikt rājienu par zvērinātu tiesu izpildītāju darbību regulējošu normatīvo aktu būtisku pārkāpumu, kas radījis kaitējumu valsts interesēm, un profesionālās ētikas normu pārkāpšanu.

Disciplinārlietā pieņemto komisijas lēmumu zvērināts tiesu izpildītājs var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas