Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Traģiskie notikumi Rīgā nav traucējuši eksprezidentam apmeklēt modes skati kaimiņos

Traģiskie notikumi Rīgā netraucēja eksprezidentam Valdim Zatleram ar kundzi Lilitu svētdien apmeklēt Joza Statkeviča šovu Lietuvā, vēsta portāls lrytas.lt.

"Uz Joza šovu ierodos katru gadu. Man patīk viņa izrādes, tāpēc tiešām nevarēju palaist to garām," svētdienas vakarā portālam teicis bijušais Latvijas prezidents Valdis Zatlers. Medijs arī atzīst, ka pagājušās nedēļas Rīgas traģisko notikumu dēļ tikai retais ticēja, ka Viļņas Siemens arēnā plānoto lietuviešu apģērbu dizainera Joza Statkeviča kolekcijas skati varētu apmeklēt arī bijušais Latvijas valsts prezidents. Tomēr viņš ieradās, uzsver portāls, paužot pārliecību, ka Latvijas eksprezidents tādējādi paudis cieņu Lietuvas dizainerim un visai lietuviešu tautai.

"Grūtos brīžos mums jāturas kopā," teicis Zatlers.

Dizainera 2014.gada pavasara un vasaras kolekcijas prezentācija sākusies ar simbolisku klusuma mirkli Rīgā bojā gājušo cilvēku piemiņas godināšanai. Zatlers atzinis, ka par lēmumu sēru dienu laikā doties uz Lietuvu šaubījies, tomēr beigās nolēmis, ka svarīgāk turēties kopā ar draugiem. "Neskatoties uz traģiskajiem notikumiem, mums ir jāraugās nākotnē, jāizsver, ko darīt, lai nākotnē novērstu šādu katastrofu atkārtošanos."

"Es domāju, ka ir svarīgi uzturēt kontaktus ar citiem, jo īpaši kaimiņvalstīs. Es esmu pateicīgs par Lietuvas atbalstu Latvijai grūtajā mirklī, tautu draudzība ļauj saprast, cik nozīmīgs ir cilvēcīgums," norādījis Zatlers. Viņš arī dalījies ar žurnālistu iespaidos par Rīgas traģēdiju.

Rakstā arī pieminēts, ka Zatleru īpaši ieinteresējusi lietuviešu dizainera Japānas iedvesmotā kolekcija, jo nesen viņš pats ar ģimeni atpūties Japānā. Tāpat tiek pieminēts, ka pašam Zatleram dizainera tērpu nav, taču esot viņa kundzei.

Jau vēstīts, ka ceturtdien vakarā, iebrūkot lielveikala Maxima jumtam Zolitūdē, dzīvības zaudēja 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji, kuriem dodoties palīgā cietušajiem, jumts iebruka otro reizi. Valstī tika izsludinātas trīs dienu sēras.

Palīdzot cietušajiem un pēcāk meklējot zem drupām vēl esošo cilvēku mirstīgās atliekas, glābēji nepārtraukti strādāja līdz pat sestdienas vakaram, kad trešais iebrukums apdraudēja pašu glābēju dzīvības un tika nolemts pārtraukt darbus līdz svētdienai. Taču jau svētdien pa dienu glābēji darbus traģisko notikumu vietā atsāka un patlaban tiek pārbaudīti vēl pēdējie kvadrātmetri gruvešu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas