Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Traucējumi Rīgas Tele2 centrālē skar vairāk nekā divus miljonus lietotāju Baltijā

Traucējumi Latvijas mobilo sakaru operatora Tele2 centrālei Rīgā arī uz laiku pārtraukuši sakarus vairāk nekā miljons_ Tele2 _priekšapmaksas pakalpojumu lietotājiem Lietuvā un Igaunijā, biznesa portāls Nozare.lv uzzināja no Tele2 pārstāvjiem abās kaimiņvalstīs.

Savukārt Latvijā pilnībā nedarbojas Tele2 tīkls, kura lietotāju ir nedaudz vairāk nekā viens miljons.

Sazvanīts neilgi pirms plkst.16, Tele2 preses sekretārs Andrijs Baranausks teica, ka Lietuvā traucēti sakari aptuveni miljons Tele2 priekšapmaksas lietotājiem, jo šie klienti tiek apkalpoti, izmantojot Tele2 infrastruktūru Rīgā. Baranausks sarunas brīdī teica, ka ļoti drīz tikšot palaists "improvizēts" risinājums, kas atkal iedarbinās sakarus priekšapmaksas klientiem.

Savukārt Tele2 pārstāve Igaunijā Kerstija Gorstova teica, ka Tele2 priekšapmaksas sakari bijuši traucēti aptuveni 20 minūšu garumā starp plkst.14.50 un plkst.15.10. Arī Igaunijas Tele2 izmanto Rīgas Tele2centrāles pakalpojumus. Pēc Gorstovas teiktā, Tele2 Igaunijā kopumā esot 467 000 klientu, priekšapmaksas klientu skaits netiekot atsevišķi publiskots.

Jau ziņots, ka Latvija nedarbojas mobilo sakaru, fiksēto telekomunikāciju un datu pārraides operatora Tele2 tīkls. Tele2 Latvijā to skaidroja, paziņojot, ka "tīkla centrāles elektropadeves sistēmā ir radušies barošanas traucējumi, tā rezultātā mūsu klientiem nav pieejami mobilo telekomunikāciju sakari".

Nozares pazinēji teica, ka kopēja tīkla aparatūras izmantošana visām trīs Baltijas valstīm atspoguļo Tele2 politiku strādāt iespējami taupīgi, ar nelieliem cilvēkresursiem un nedublējot tīkla infrastruktūras resursus, ja tas nav nepieciešams.

Kā skaidroja Baranausks, Lietuvā Tele2 pēcapmaksas un biznesa klientus apkalpo ar vietējiem centrāles un uzskaites sistēmu resursiem.

SIA Tele2 ir Tele2 AB grupas uzņēmums. Latvijā Tele2 pakalpojumus lieto vairāk nekā miljons klientu. Operators piedāvā pēcapmaksas un priekšapmaksas mobilo sakaru pakalpojumus ar zīmoliem Tele2 un Zelta zivtiņa.

Kā ziņots, mobilo sakaru operatora Tele2 EBITDA jeb peļņa pirms procentu, nodokļu, amortizācijas un nolietojuma atskaitījumiem 2011.gada pirmajā ceturksnī bija 6,8 miljoni latu, kas ir par 13% mazāk nekā 2010.gada pirmajā ceturksnī, teikts uzņēmuma paziņojumā medijiem.

Tele2 apgrozījums pirmajā ceturksnī bija 20,6 miljoni latu, kas arī bija par 13% mazāk nekā analogā laika posmā pērn.

Abu rādītāju kritumu Tele2 saista ar starpsavienojuma tarifu izmaiņām saskaņā ar Eiropas Savienības prasībām un aso konkurenci mobilo sakaru nozarē.

Vienlaikus Tele2 norāda, ka saglabājis rentabilitāti (EBIDTA peļņu kā daļu no apgrozījuma) 33% līmenī un pirmajā ceturksnī kāpinājis investīcijas par 74% - līdz 2,4 miljoniem latu, salīdzinot ar 2011.gada pirmo ceturksni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas