Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Trešdaļa apzagto mājokļu aprīkoti ar signalizāciju, kas nav bijusi ieslēgta

Vairāk nekā trešdaļa jeb 38% no pēdējā gada laikā pieteiktajām atlīdzībām, kas bijušas saistītas ar mājokļa apzagšanu notikušas īpašumos, kur saimnieki bija uzstādījuši signalizāciju, to nebija ieslēguši. Visbiežāk šāda veida zādzības notiek naktī, jo liela daļa cilvēku signalizāciju ieslēdz tikai tad, kad pašu nav mājās, liecina If Apdrošināšana Atlīdzību daļas apkopotā informācija.

Tikai katrs sestais apdrošinātais mājoklis ir pieslēgts signalizācijai ar pieslēgumu apsardzes uzņēmumam, vai arī izmanto lokālo signalizāciju, kas mājokļa īpašnieku par ielaušanos mājās informē ar īsziņu. Tikmēr lielākā daļa mājokļu īpašnieku - vairāk kā 80% - izvēlas citus drošības pasākumus, ierīkojot metāla durvis, restotus logus un izmantojot citus veidus īpašuma pasargāšanai, liecina If Apdrošināšana Atlīdzību daļas apkopotā informācija par pieteiktajām atlīdzībām pēdējā gada laikā.

"Diemžēl ir gadījumi, kad signalizāciju saimnieki izmanto tikai tad, kad dodas komandējumos, garākās brīvdienās, atvaļinājumos vai, dodoties uz darbu, kad mājās neviens nepaliek. Taču daļai mūsu klientu nācies saskarties ar ielaušanos īpašumā, kamēr paši bijuši mājās. Pirms nedēļas saņēmām iesniegumu no kāda klienta, kuru nakts laikā pamodināja Teikā privātmājas pirmajā stāvā esošie zagļi. Saimnieks ar ģimeni tikmēr gulēja mājas otrajā stāvā. Operatīvi iesaistot policiju, zagļi un viņu līdzzinātāji, kas viņus gaidīja uz ielas automašīnā, tika notverti. Zīmīgi, ka šādi mēdz apzagt ne tikai privātmājas, bet arī dzīvokļus," stāstīja If Apdrošināšana Privātīpašuma produkta vadītājs Endijs Melecis.

Izvēloties apsardzes signalizāciju ar pieslēgumu apsardzes uzņēmumam, iespējams izvēlēties dažādas pieslēguma variācijas un drošības līmeņus. Papildus vienkāršajiem kustību sensoriem ir arī teritorijas perimetra apsardze, stikla plīšanas sensori un citi drošības elementi. Protams, izmaksu ziņā tie salīdzinoši dārgāki, tomēr tādas vienkāršas lietas kā lokālo dūmu detektoru vai lokālā skaņas apsardzes signalizāciju varētu atļauties lielais vairums cilvēku. Piemēram, dūmu detektora izmaksas ir, sākot ar sešiem latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas