Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Trešdien Olaines pagastā degusi dzīvojamā māja

Trešdien vakarā Olaines novada Olaines pagastā 150 kvadrātmetru platībā degusi dzīvojamā māja, turpretim pa dienu Rīgā aizdedzies kāda dzīvokļa balkons, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece.

Plkst.12.45 VUGD saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies uz viena no balkoniem. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī izveidojies spēcīgs sadūmojums un deg balkona apdares dēļi viena kvadrātmetra platībā. No sadūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Plkst.13.28 ugunsgrēku izdevās likvidēt.

Savukārt plkst.22.20 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega dzīvojamā māja. VUGD darbiniekiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamā māja deg 150 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas pašu spēkiem bija evakuējušies četri cilvēki. Šorīt plkst.7.10 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Šogad ugunsnelaimēs zaudētas jau 58 cilvēku dzīvības. VUGD norāda, ka lielu daļu no šīm traģēdijām varēja savlaicīgi pamanīt un novērst, ja vien mājoklī būtu uzstādīts dūmu detektors, kas, reaģējot uz ugunsgrēkā radušos sadūmojumu, ar ilgu un skaļu signālu brīdina par izcēlušos nelaimi, ļaujot pašam izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

"Diemžēl reti kurā ugunsgrēkā ar cietušiem un bojāgājušiem cilvēkiem ugunsdzēsēji glābēji dzird spalgo dūmu detektora skaņu, jo tas daudzos mājokļos joprojām nav uzstādīts," atzīst ugunsdzēsēji, aicinot jau šodien parūpēties par drošību un uzstādīt dūmu detektoru savā mājoklī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas