Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Trīs Latvijas monētas uzvar starptautiskā konkursā

Visas trīs Latvijas monētas, kas tika pieteiktas starptautiskajam monētu konkursam "Monētu zvaigznājs", ieguvušas galvenās balvas savās nominācijās, portālu Diena.lv informēja Latvijas Bankas pārstāvis Mārtiņš Grāvītis.

Nominācijā "Unikāls idejas risinājums" uzvarēja mākslinieku Laimoņa Šēnberga un Jāņa Strupuļa veidotā "Laika monēta III". Nominācijā "Oriģināla tehnoloģija" balvu saņēmusi arī Aigara Bikšes veidotā "Dzintara monēta" un nominācijā "Monētu klasika" – monēta "Hercogs Jēkabs", ko veidojuši mākslinieki Ilze Lībiete, Ligita Franckeviča un Jānis Strupulis.

Balvu pasniegšanas ceremonija notika 28. septembrī Marmora pilī, Sanktpēterburgā.

Krievijā organizētajā starptautiskajā konkursā "Monētu zvaigznājs" Latvija ar savām monētām piedalās piekto gadu. Šogad konkursam bija iesniegtas vairāk nekā 200 monētas no 25 valstīm. Tās, elektroniski balsojot, vērtēja 35 žūrijas komisijas locekļi no 20 valstīm, tai skaitā no monētu lielvalstīm ASV, Kanādas un Austrālijas. Monētas vērtēja deviņās nominācijās, papildus tika piešķirtas divas speciālbalvas – tautas balsojuma un organizatoru balvu.

Latvijas monētas arī iepriekš bija uzvarējušas šai konkursā – tās ir Ilmāra Blumberga "Ciparu monēta", "Dzīvības monēta" un "Ūdens monēta".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas