Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Turpina pieaugt ārzemnieku skaits ar viltotiem vai neatbilstošiem Covid-19 testu rezultātiem

Latvijas robežsargi līdz šim konstatējuši 40 personas, kuras uzrādījušas viltotus vai tādus Covid-19 testus, kas neatbilst robežsardzes rīcībā esošajiem paraugiem, informēja Valsts robežsardze.

Aizvadītās nedēļas nogalē robežsargi, veicot imigrācijas kontroli, konstatēja vairākas personas, kuras robežsargiem uzrādīja tādus Covid-19 testus, kas neatbilst Valsts robežsardzes rīcībā esošajiem paraugiem.

23.aprīlī robežsardze Brunavas pagastā, apturēja kādu "olkswagen markas automašīnu, kuru vadīja Ukrainas pilsonis. Vīrietis robežsargiem uzrādīja tādu Covid-19 testu, kas neatbilst Valsts robežsardzes rīcībā esošajiem paraugiem.

Līdzīgs gadījums notika 24.aprīlī, kad robežsargi Valkā, konstatēja Igaunijas bezvalstnieku, kurš arī uzrādīja tādu Covid-19 testu, kas neatbilst paraugiem.

Savukārt 25.aprīlī, robežsargi Ainažos, apturēja kādu Mercedes-Benz markas automašīnu, kurā konstatēja trīs Ukrainas pilsoņus. Arī šīs personas robežsargiem uzrādīja tādus testus, kas neatbilst paraugiem.

Personām piemēroti 200 līdz 500 eiro lieli sodi.

Tikmēr 20.aprīlī, robežsargi Ainažos, konstatēja vienu Kosovas un vienu Ukrainas pilsoni ar viltotiem Covid-19 testiem.

Jau ziņots, ka robežsargi 2.aprīlī un 5.aprīlī pirmo reizi kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas ārvalstniekiem konstatējuši viltotus Covid-19 testa rezultātus. Arī toreiz pārkāpumā pieķertie bija Ukrainas pilsoņi.

Līdz 12.aprīlim šādā pārkāpumā bija pieķertas 22 personas, taču patlaban pārkāpumu skaits pieaudzis līdz 40 cilvēkiem.

Latvijā ārkārtējā situācija tika ieviesta pagājušā gada 9.novembrī un izbeigta 7.aprīlī, tomēr Covid-19 ierobežojumi joprojām ir saglabājušies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas