Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Turpinās dzēšanas darbi ugunsgrēkā Pemmes purvā un kūdras laukā Kuldīgas novadā

Turpinās dzēšanas darbi ugunsgrēkā Pemmes purvā Siguldas novadā un kūdras laukā Kuldīgas novadā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vienlaikus Valsts meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis aģentūrai LETA sacīja, ka, pēc pašreizējām aplēsēm, ugunsgrēks izpostījis apmēram 80 hektāru purva teritorijas. 

Tāpat viņš pauda cerību, ka pēcpusdienā gaidāmais lietus varētu palīdzēt dzēšanas darbos.

Jau ziņots, ka pirmdienas, 26.jūlija, rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Lēdurgas pagastu, kur deg mežs un purvs. Notikuma vietā strādāja VMD, VUGD ugunsdzēsēji glābēji, kā arī Inčukalna, Krimuldas un Lēdurgas brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Dzēšanas darbos tika iesaistīti arī armijas un robežsardzes helikopteri. Iestājoties tumsai, notikuma vietā situāciju uzraudzīja glābēji, un no otrdienas rīta tiks piesaistīti papildu resursi, lai dzēšanu turpinātu.

Tāpat VUGD informēja, ka Kuldīgas novada Rendas pagastā turpinās ugunsgrēka kūdras laukā dzēšana. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts svētdienas, 25.jūlija, pēcpusdienā, un dzēšanas darbos tika iesaistīt arī objekta traktortehnika un personāls, savukārt VMD dzēšanai iesaistīja arī armijas helikopteru.

Pirmdien VUGD saņēma izsaukumu uz Talsu novada Valdgales pagastu, kur dega labības lauks 40 hektāru platībā. Pēc vairākām stundām šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī 12 gadījumos tika dzēsti ugunsgrēki, kur dega rugāju lauki, astoņos gadījumos - labības lauki, divos gadījumos dega gan labība, gan rugāji, bet četros gadījumos uguns no degošiem rugāju laukiem bija izplatījusies arī blakus esošajos mežos.

Limbažu novada Katvaru pagastā dega kombains, Dienvidkurzemes novada Dunalkas pagastā - putekļi uz kombaina, bet Valmieras novada Jeru pagastā dega siena prese, salmi, labības rugāji un arī meža zemsedze.

VUGD norādīja, ka līdz ar ražas novākšanas laika sākumu pieaug izsaukumu skaits, kur deg labības rugāji, siena ruļļi un lauksaimniecības tehnika.

Šādu ugunsgrēku skaitu lauksaimniecības nozarē un to postošās sekas iespējams mazināt, ievērojot piesardzību, apzinoties iespējamos riskus un tos savlaicīgi novēršot, piemēram, transportlīdzekļu dzinēju izplūdes caurules ir jāaprīko ar dzirksteļu slāpētājiem un jāuzrauga, lai dzinēja kolektora un izplūdes caurules savienojuma starplikās nebūtu plīsumu un bojājumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas