Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ufo neizslēdz iespēju, ka nāksies nolikt mandātu

Ikšķiles novada domes deputāts Kaspars Upaciers, Radio SWH klausītājiem un izklaides pasākumu apmeklētājiem pazīstams kā Ufo, jau gadu neapmeklē domes sēdes darba dēļ. Lai arī domes vadība ir informēta par to, ka K. Upaciers nevar domē ierasties deviņos no rīta, tā neplāno mainīt sēžu laiku, tāpēc deputāts neizslēdz iespēju, ka nāksies nolikt mandātu.

Domē K. Upaciers pārstāv partiju Apvienība Iedzīvotāji, kuras priekšsēdētājs viņš ir. 2009. gada pašvaldību vēlēšanās šī jaunizveidotā vietējā partija ieguva 1050 balsis no 3912, tas ir, 26,44%, un no 15 vietām domē tai tika piecas, tikpat arī apvienības sīvākajiem konkurentiem - Zaļo un Zemnieku savienībai. K. Upacieru ievēlēja ar vislielāko plusiņu skaitu, kaut sarakstā viņam bija pēdējais numurs. Būdams otrais populārākais saraksts Ikšķilē, Apvienība Iedzīvotāji gan palika opozīcijā. «Mēs esam mazākumā. Arī citi partijas biedri protestēja, bet neviens man neprasīja, vai es varēšu tikt uz domes sēdēm - nostādīja fakta priekšā, un viss. Uzskatu, ka starp domes deputātiem ir daudz tādu, kam no rītiem vajadzētu būt darbā, nevis domes sēdē,» izteicās K. Upaciers.Ja domes vadība neko nemainīs, deputāts apsver iespēju nolikt mandātu vai arī mēģināt vienoties ar darba devēju, ka divas reizes mēnesī no rītiem radio ēterā nebūs. K. Upaciers neapmeklē arī Kultūras komitejas sēdes, jo arī tās notiek no rītiem. «Domes vadība parāda savu varu. Tomēr esmu informēts par to, kas notiek domē un novadā, reizi mēnesī tiekos ar vēlētājiem, partijas valdes sēdes ir atklātas,» par savu darbību stāsta deputāts.Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Rudzītis (ZZS) atzina, ka K. Upaciers nav bijis gandrīz nevienā domes sēdē un nestrādā arī komitejā. «Sēdēm jānotiek no rītiem, jo jāizskata daudz jautājumu. Sēdēs jāpiedalās daudziem domes darbiniekiem, un, ja tās notiks vakarā, nāksies maksāt par virsstundām,» argumentēja J. Rudzītis. Tā kā K. Upaciers sēdes neapmeklē, tomēr «kaut kādu darbu dara», viņam nemaksā pilnu atalgojumu, bet tikai pusi - 40 latu mēnesī. «Nebūtu godīgi nemaksāt viņam nemaz. Viņš tomēr ar savu mašīnu brauc tikties ar vēlētājiem, piedalās frakcijas sēdēs,» norādīja J. Rudzītis.Katra pašvaldība ir tiesīga noteikt domes sēžu un komiteju sēžu laikus, savstarpēji vienojoties deputātiem. Piemēram, Rīgā domes sēdes notiek pēcpusdienās, bet komiteju sēdes - visai atšķirīgos laikos, gan deviņos un desmitos no rīta, gan 13.00 un 14.00. Savukārt Jūrmalā domes sēdes tradicionāli sasauc no rītiem, bet komiteju - pēcpusdienās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas