Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ugunsdzēsēji glābēji ieguvuši komfortablāku darba vidi un plašāku atpazīstamību sabiedrībā

«Sadzīves apstākļiem darbā jābūt tādiem, lai cilvēks varētu savus tiešos pienākumus veikt pilnā apjomā un ar gandarījumu, nevis būtu tā, ka atnāk uz pussabrukušu depo, velk saplēstas drēbes un iekāpj automašīnā, kura ir tik sliktā stāvoklī, ka rodas šaubas, vai tā aizbrauks līdz notikuma vietai,» akcijas Glābējs – darbs un misija noslēgumā sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Oskars Āboliņš un atzina, ka «ir lietas, ko mēs saviem spēkiem varam uzlabot, bet naudas ir tik, cik ir».

Tāpēc O. Āboliņš savā un VUGD vārdā pauda gandarījumu par akciju Glābējs – darbs un misija, kuras gaitā ar Rietumu Bankas Labdarības fonda (RBLF) gādību VUGD Rīgas reģiona pārvaldes daļu un posteņu ugunsdzēsējiem glābējiem pavērās iespēja uzlabot savus darba apstākļus.

«Ceru, ka ikdiena ugunsdzēsējiem kļuvusi interesantāka, daudzveidīgāka, patīkamāka un vieglāka. Tāpat arī ceru, ka mēs liekam nevis punktu, bet gan komatu vai semikolu un turpināsim sadarboties,» uzsvēra RBLF valdes loceklis Romāns Mantrovs.

Šīs akcijas gaitā laikrakstā Diena izstāstīti 11 stāsti par 22 VUGD Rīgas reģiona pārvaldes daļām un posteņiem un tajos strādājošajiem ugunsdzēsējiem glābējiem.

«Mēs arī gribam pateikt paldies Rietumu Bankas Labdarības fondam, turklāt vislielākā pateicība pienākas nozīmīgā darba darītājiem – ugunsdzēsējiem glābējiem,» sacīja a/s Diena valdes priekšsēdētājs Edgars Kots un piebilda: «Mana pārliecība bija – jo mazāk par jums, ugunsdzēsējiem, zina, jo esmu drošāks, bet ir pienācis periods, kad šāds princips nestrādā, jo, ja par jums maz zina, tad jūs aizmirst, tāpēc mēs plakātu formā esam apkopojuši valsts amatpersonu izteikumus, kuros Latvijas amatpersonas uzsver, cik būtiski ir nodrošināt glābējus ar visu nepieciešamo darbam. Ja jums kādreiz ir grūti, atcerieties par šo apkopojumu, jo tur skaidri pateikts, ka bēdās jūs netiksiet atstāti un nepieciešamais nodrošinājums jums būs.

Mēs laikrakstā Diena arvien vairāk centīsimies panākt, lai sabiedrībai būtu tik rūpīga attieksme pret sevi, ka ugunsdzēsēju palīdzība tiešām būtu nepieciešama būtisku nelaimju gadījumos, bet nenāktos glābt aizmāršīgus, paviršus cilvēkus, kuri nodarījuši sev vai bērniem pāri.»

Dienas publikācijās ugunsdzēsēji glābēji arī pavēruši iespēju ielūkoties viņu darba gaitās, izstāstot gan bīstamas, gan traģikomiskas epizodes. «Daudzu bērnu sapņi ir saistīti ar ugunsdzēsēju darbu, arī mans bērns ir sajūsmā par šo profesiju. Labi, ka varam stiprināt interesi par ugunsdzēsēju ikdienu, un varbūt kāds bērns tāpēc tiešām izlems kļūt par ugunsdzēsēju,» pieļauj R. Mantrovs.

Paldies glābējiem vari pateikt arī tu! Pievieno savu pateicību www.diena.lv/glabeji vai sūti uz [email protected]. Visas pateicības tiks nodotas glābējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas