Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Ugunsgrēkā bīstamo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumā Corvus Company sadegušas vairāk nekā 88 tonnas atkritumu

Bīstamo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumā SIA "Corvus Company", izceļoties ugunsgrēkam, sadegušas vairāk nekā 88 tonnas dažāda veida atkritumu, aģentūru LETA informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska

Jau iepriekš VVD konstatējis pārkāpumus bīstamo atkritumu apsaimniekotāja "Corvus Company" teritorijā, Daugavgrīvas šosejā 7D, Rīgā. Uzņēmumā vienlaikus ilgstoši uzglabāts lielāks atkritumu apjoms, nekā tas noteikts atļaujā.

VVD par konstatētajām neatbilstībām piemērojis sodu un uzdevis veikt atkritumu izvešanu. Pēc uzņēmuma sniegtās informācijas, jūnija izskaņā degšanas procesā uzņēmuma teritorijā sadegušas vairāk nekā 88 tonnas dažāda veida atkritumu.

Kā informē VVD pārstāve Jalinska, uzņēmumam uzdots veikt ģeoekoloģisko izpēti objektā, lai noskaidrotu, vai nav radīts neatgriezenisks vides piesārņojumus - grunts un grunts ūdeņu - objektā un tai pieguļošajās teritorijās.

VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes direktors Kalvis Avotiņš uzsver, ka šis ir gadījums, kas pierāda, ka VVD piesārņojošo darbību atļaujā iekļautie nosacījumi ir pamatoti un to ievērošana nevis šķietami ierobežo uzņēmuma darbību, bet pasargā no iespējamiem negadījumu riskiem. Šajā situācijā tas, ka vienlaikus teritorijā uzglabāts neatbilstošs un liels bīstamo atkritumu daudzums, rezultējies avārijas situācijā.

"Tūlītēji vides riski no ugunsgrēka nav konstatēti, paliekoša piesārņojuma esamība vēl tiks vērtēta, un uzņēmums tiks piesaistīts seku likvidācijā," skaidro Avotiņš.

VVD par konstatētajām neatbilstībām jau iepriekšējā laika periodā ir sodījis uzņēmumu, kā rezultātā teritorijā jau pirms negadījuma sākta atkritumu, tai skaitā bīstamo, atkritumu izvešana no uzņēmuma teritorijas. Lai pilnā mērā novērstu konstatētos pārkāpumus, uzņēmums VVD iesniedza tālāko rīcību plānu.

Tomēr, izvērtējot VVD pieejamo informāciju, pēc pārbaudes rezultātiem saistībā ar jūnija beigās radušos degšanas gadījumu, tika konstatēts, ka joprojām teritorijā atrodas vairākas atkritumu klases, kas ilgstoši uzglabātas uzņēmuma teritorijā, kā arī tādas atkritumu klases, kurām pārsniegti vienlaicīgi uzglabājamie apjomi. Attiecīgi secināts, ka minētais bīstamo atkritumu apsaimniekotājs nebija labprātīgi veicis savā plānā noteiktās rīcības.

Uzņēmums ir izstrādājis jaunu rīcību plānu, kuru mērķis ir novērst atlikušos pārkāpumus saistībā ar atkritumu uzglabāšanu objektā.

VVD vērtēs uzņēmuma katru iesniegto plāna punktu, nosakot, vai nepieciešams atsevišķas rīcībās veikt paātrinātā kārtībā, lai samazinātu jebkādus turpmākus avārijas riskus. Ja VVD konstatēs, ka uzņēmums nespēj vai nevēlas veikt nepieciešamās rīcībās pārkāpumu novēršanai, VVD lems par lēmuma izdošanu, ar kuru tiks noteikti termiņi, kādos nepieciešams veikt neatbilstoši uzglabāto atkritumu izvešanu, uzsver VVD pārstāve.

Kā vēstīts, jūnija beigās Bolderājā izcēlās plašs ugunsgrēks bīstamo atkritumu apsaimniekotāja SIA "Corvus Company" teritorijā. Saņemot informāciju par degšanu bīstamo atkritumu apsaimniekotāja teritorijā, VVD, operatīvi reaģējot uz situāciju, devās apsekot objektu, lai novērtētu ietekmi uz vidi.

Pēc sākotnējās informācijas, objektā dega eļļas, dažādi šķīdinātāji un citi materiāli. VVD informē, ka vides piesārņojuma izplatīšanās ir ierobežota, neļaujot tam nonākt notekūdeņu sistēmā, tajā skaitā nepieļaujot vielu nonākšanu Daugavā.

"Corvus Company" sadarbojas un strādā pie piesārņojuma novēršanas. Piesārņojums ir lokāls, un plašāka izplatīšanās nav paredzama.

Vienlaikus VVD norāda, ka, kaut arī tiek veikti ūdeņu un noplūdušo atkritumu savākšana ar papildu atsūknēšanu, paredzams, ka teritorijā būs nepieciešami piesārņojuma izpētes darbi, pēc kuriem varēs izdarīt secinājumus par sanācijas nepieciešamību.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Corvus Company" apgrozījums pagājušajā gadā bija 2,32 miljoni eiro, peļņa - 41 750 eiro. Uzņēmums reģistrēts 1994.gadā, tā pamatkapitāls ir 42 600. Uzņēmuma īpašnieki ir Eduards Jurčenko (70%) un Andrejs Jurčenko (30%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Prognozē siltu rudeni un ziemu

Latvijā šoruden un ziemā vidējā gaisa temperatūra gaidāma augstāka par normu, liecina jaunākie Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas