Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ugunsgrēkā Rīgā no piedūmotām telpām izglābts vīrietis

Trešdien ugunsgrēkā Rīgā no piedūmotām telpām izglābts 33 gadus vecs vīrietis, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ap plkst.14 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Duntes ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī deg virtuve četru kvadrātmetru platībā. Izmantojot izbīdāmās kāpnes, no piedūmotām telpām caur logu tika izglābts 33 gadus vecs vīrietis.

Savukārt naktī īsi pirms plkst.2 ugunsdzēsēji steidzās uz Talsu novada Vandzenes pagastu, kur ar atklātu liesmu dega šķūnis. Ierodoties tika konstatēts, ka liesmas šķūni apņēmušas 80 kvadrātmetru platībā un tas sabrucis.

Dzēšot iepriekšminēto ugunsgrēku, ugunsdzēsēji tālumā pamanījuši liesmas. Dodoties pārbaudīt iespējamo ugunsgrēka vietu, konstaēts, ka 150 kvadrātmetru platībā deg koka pusotra stāva dzīvojamā māja un tai iebrucis jumts, kā arī 20 kvadrātmetru platībā aizdegusies blakus esošā saimniecības ēka.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, meldri, dēļu kaudze, siena ruļļi, celtnieku vagons, nojume ar sienu, vieglā automašīna, divas dārza mājas, divi šķūņi, saimniecības ēka, pirts, sodrēji divu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma kopumā 81 izsaukumu, no tiem 56 uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas