Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Uz laiku atstādināts VSAC Zemgale filiāles Lielbērze vadītājs; centra direktors iesniedzis atlūgumu

Uz dienesta izmeklēšanas laiku no amata atstādināts valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) Zemgale filiāles Lielbērze vadītājs Uldis Paukšēns. Aģentūrai LETA Paukšēns arī atklāja, ka centra direktors Ilgonis Leišavnieks iesniedzis atlūgumu.

Paukšēns stāstīja, ka pagājušajā trešdienā, 15.maijā, filiālē Lielbērze Labklājības ministrija (LM) veica auditu, pēc kura pieņemts lēmums viņu atstādināt no amata uz dienesta izmeklēšanas laiku.

Lielbērzes vadītāja pienākumus pagaidām uzdots pildīt Zemgale filiāles Ķīši vadītājai Baibai Ozolai.

Paukšēns arī zināja teikt, ka atlūgumu uzrakstījis VSAC Zemgale direktors Leišavnieks. Viņa pienākumi uzticēti direktora vietniekam un filiāles Jelgava vadītājam Gaismonim Žilinskim, kurš aģentūrai LETA nekomentēja izmaiņas iestādes vadībā.

Savukārt LM Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš informāciju par LM veikto pārbaudi VSAC Zemgale un vadības maiņu solīja sniegt trešdien.

Jau ziņots, ka 2015.gada janvārī LM ierosināja kārtējo disciplinārlietu pret Zemgale direktoru Leišavnieku. Tolaik tika ziņots, ja šajā lietā atklāsies Leišavnieka vaina, tā var beigties ar viņa atbrīvošanu no amata.

Leišavnieks aģentūrai LETA tolaik skaidroja, ka ierosinātā disciplinārlieta, iespējams, saistīta ar LM konstatētām nepilnībām kļūdainās atskaitēs, kas iestādei jāsniedz. Taču iestāde apgūst jaunu kārtību, un sadarbībā ar kolēģiem kļūdas tikušas novērstas, atskaites pieņemtas, tāpēc Leišavnieks īsti nesaskata pamatu disciplinārlietai, taču tā viņu arī neizbrīna, jo šī jau esot ceturtā disciplinārlieta, tolaik skaidroja centra vadītājs.

Leišavnieks tolaik arī nenoliedza, ka darbā gadās kļūdas, īpaši apgūstot jaunu kārtību vai īstenojot kādu reorganizāciju, bet vienlaikus pauda viedokli, ka "tik kategoriska un intensīva vēršanās pret viņu rada priekšstatu, ka viņa atrašanās amatā, iespējams, kādam traucē".

Leišavnieks VSAC Zemgale direktora pienākumus sāka pildīt 2013.gada 4.februārī.

VSAC Zemgale ir LM padotībā esoša iestāde, kas apvieno sešas sociālās aprūpes centra filiāles - Zemgale, Ziedkalne, Īle, Kauguri, Iecava un Ķīši. Visos šajos aprūpes centros dzīvo cilvēki ar pirmās un otrās grupas invaliditāti - kopumā 937 cilvēki ar smagiem garīga rakstura traucējumiem.

 

Top komentāri

labais
l
Sen bija laiks Leišavnieku atbrīvot, viņa darba stils nav pieņemams, kaut kāds puskokā lēcējs, viņa domas un darbi ir viens liels lidojums kosmosā. Cik daudz cilvēku viņa dēļ nav aizgājuši no filiālēm, pat ļoti labi speciālisti, ko viņš burtiski nograuza, neļāva strādāt. Tādus vadītājus no amata nost....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas