Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Uz mauzoleja 1. aprīlī

Laiki, kad bijām imūnāki pret humordeficīta vīrusu.

Šogad 1. aprīlī labāk neriskēt ar jokošanu, tāpēc atcerēsimies laikus, kad bijām daudz imūnāki pret humordeficīta vīrusu. Pirms 25 gadiem 1. aprīlī SestDiena uzjokoja četrus prezidentus mauzoleja tribīnē. "Baltijas valstu vēsturiskā vizīte Maskavā pie Klintona ir ievērojami stiprinājusi visa veida attiecību intensitāti," rakstīja un rādīja 1995. gada 1. aprīļa SestDiena. "Latvija kā vidū gulošā no šīm attiecībām cer gūt visvairāk, sacīja viens no prezidentiem, kas lūdza viņa vārdu neminēt. SestDiena uzdrošinās prognozēt šīs vēsturiskās vizītes iznākumu (skat. attēlu un parakstu: Vēsturiskā tikšanās Maskavā. Gaidot Krievijas prezidenta parādīšanos, Baltijas valstu prezidentu aplausus izpelnījās Bila Klintona joks, ka Jeļcins paņēmis viņa naudu un aizgājis pakaļ, bet Boriss vēl nenāk. Foto – Filips Halsmans, honorāru novēl Sergejam Davidovam). Meri ar Brazausku apspriedīs Čečenijas operācijas iespējamos aspektus, Ulmanis uzaicinās Jeļcinu apmeklēt Latvijas nacionālo partizānu ugunskuru Skrundas mežos (..)

Politisko attiecību ciešais raksturs auglīgi ietekmējis arī sakarus kultūras jomā. Krievijas kultūras ministra apmeklējuma laikā – tas, kā zināms, bija pirmais Krievijas valdības pārstāvis, kas mūs apmeklējis, – tikusi panākta vienošanās par izstādes Mauzoleja dārgumi atvēršanu Rīgā 1. aprīlī.

"Mēs zinām, ka latviešiem ir augsta kapu kultūra," sacījis Krievijas kultūras ministrs: "Jūsu mazajā zemē kapiem atvēlēta liela vieta, un mēs atceramies arī jūsu lielo ieguldījumu mauzoleja fenomenā." Ļeņins Rīgā būs līdz 22. aprīlim, savai dzimšanas dienai, tad atgriezīsies Krievijā.

Sakarā ar ievērojamo galotņu tikšanos un tautas lielo interesi par prezidenta vēlēšanas aspektiem arī Latvijas filologi pārtraukuši folkloras vākšanas vizītes, lai dotu savu artavu Latvijas lingvistiskās politikas izveidē. Kapitāldarbā Galotņu problēmas parlamentāri prezidentālie aspekti analizēts latviešu personvārdu galotņu prezidentālais aspekts un sniegti ieteikumi potenciālajiem prezidenta vēlētājiem, ievērojot aktuālās dzīves ietekmi valodā. Konstatēts, ka prezidenta izskaņai īpaši nav ieteicamas galotnes "-iņš" un "-nieks": pirmā sakarā ar lielo kompromatu, otrā – valsts prestižam nevēlamu asociāciju dēļ. Vēsturiski izveidojusies atskaņu sistēma nosaka arī to, ka par Latvijas prezidentu nevajadzētu vēlēt uzvārdus ar izskaņu "-ists. Par prezidenta statusam vispiemērotāko atzīta izskaņa "-anis", jo tā izraisa asociācijas ar Romas glābšanu. Savukārt Latvijas vides aizsardzības institūcijas paziņojušas, ka visa iespējamā Rietumu pieredze daudzo komandējumu gaitā jau apgūta, tāpēc VARAM pāriet no pieredzes apmaiņas uz piedzirdes apmaiņas komandējumiem. Šo iniciatīvu atsaucīgi uztvērušas arī pārējās ministrijas." Tajā pašā SestDienā bija publicēts arī horoskops 1. aprīlim. Atgādināsim dažu zīmju horoskopus. 

"Strēlnieks. Diena būs skaista, ja izdosies piecelties. Jāuzmanās no slīdēšanas, aizķeršanās, zemūdens akmeņiem, gaisa bedrēm un reklāmas. Šajā dienā iesākta mīlestība nebeigsies nekad un ar neko labu. Dienvidus piemērots kāzām un bērēm draugu pulkā, vakarpusē ieteicams mainīt nodarbošanos un atrast jaunus draugus. Iespējama pildspalvas pazaudēšana. Dienas beigās jāizvairās no klejošanas pa Balkāniem. Ieteicamākie dzērieni šai dienai – viskijs, rums, konjaks.

Mežāzis. Ja pamodīsieties pirmais, var gadīties atcerēties, ko esat aizmirsis, taču tās var nebūt priecīgas lietas. No planētu sadursmes arī jums var kas atlēkt. Nav ieteicams savākt pamestus suņus, var neizdoties vēnu griešana un etiķskābes dzeršana. Jūsu draugam var parādīties dīvainas tieksmes, taču jūs tiksiet ar tām galā, ja būsiet augstsirdīgi un labvēlīgi un skatīsieties uz viņa izdarībām caur pirkstiem vai pavisam aizklāsiet acis. Vakarā tomēr labāk mazliet iedzert.

Ūdensvīrs. No rīta var būt pilns pūslis, viegli ievainojamas būs arī nieres, plaušas, aknas. Nav ieteicams agri dzemdēt. Priekšpusdiena piemērota rakšanas darbiem un vecās siltumnīcas demolēšanai. Naturalizācijas pieteikumi šajā dienā paliks bez atbildes. Veiksmīga diena elektromontieriem un bibliotekāriem. Naudas nebūs visu dienu, tāpēc nav ieteicams atteikties no draudzīgiem piedāvājumiem

Zivs. Laba diena palīdzības lūgšanai un sponsoru meklēšanai. Jūsu uzmanība var izraisīt negaidītu ieķeršanos. Dienas otrajā pusē zvīņas no acīm nokritīs, tāpēc mēģiniet uzturēties vienatnē. Vecais mopēds dūmos, ceriņi būs silti. Iespējama bērnības atkārtošanās un zeķbikšu traumas. Abreni atgūt šajā dienā neizdosies. Pareizi izvēloties virzienu, jūs varēsiet izvairīties no nepatīkama ceļojuma un baudīt pavasara viskiju dzimtajā smiltājā. Nav ieteicams vārstīt žaunas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas