Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Uzņēmēji iesaka nodokļu necelšanu ierakstīt likumā

Uzņēmēji labprāt redzētu likumā ierakstītu nosacījumu, ka nodokļi netiks celti turpmākos trīs gadus, savukārt politiķu vidū par šādu iniciatīvu nav vienprātības.

Šodien Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) rīkotajā uzņēmēju un vadošo politisko partiju ministru amatu kandidātu diskusijā Rīgas Ekonomikas augstskolas pasniedzējs, ēnu ekonomikas pētnieks Arnis Sauka norādīja, ka uzņēmējiem nepatīk nodokļu celšanas fakts, bet visvairāk tiem traucē strādāt nekonsekvence nodokļu izmaiņās.

"Ja uzņēmumam ir jādomā par naudas ieguldīšanu uzņēmējdarbībā, viņš vēlas zināt, vai nodokļu politika vismaz pāris gadus būs nemainīga. Ar skepsi klausījos ziņas, ka tuvākos trīs gadus netiks pacelti nodokļi, tāpēc partijām vēlējos jautāt, kāpēc šo uzstādījumu nevar iekļaut likumdošanā, jo pretējā gadījumā neviens netic šādam solījumam," norādīja Sauka.

Finanšu ministrs Andris Vilks (V), kurš ir arī partijas Vienotība finanšu ministra kandidāts nākamajā Saeimā, sacīja, ka Finanšu ministrijas un uzņēmēju organizāciju šonedēļ noslēgtā vienošanās par Nodokļu politikas stratēģiju tiks virzīta akceptēšanai valdībā nākamās nedēļas, 13.septembra, Ministru kabineta sēdē un valdībā šo stratēģiju paredzēts akceptēt kā vadlīniju.

Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis Jānis Grasis norādīja, ka vienošanās par nodokļu necelšanu ir atbalstāma, tomēr viņš pauda pārliecību, ka šāda noruna no juridiskās tehnikas viedokļa nav jānostiprina likuma līmenī. "Drīzāk tā varētu būt vienošanās starp LTRK un partiju utt. Tas nav likuma jautājums," uzsvēra Grasis.

Zvērināta advokāte Dace Cīrule komentēja, ka, noslēdzot vienošanos starp partiju un LTRK, problēmu gadījumā kamera nevarēs ZZS iesūdzēt tiesā, jo, visticamāk, nespēs pierādīt savu tiesisko interesi.

"Ja juridiskais mehānisms ļauj ielikt moratoriju par nodokļa necelšanu pabalstiem, tad kāpēc tas nav pietiekams normai par nodokļiem?" retoriski vaicāja Cīrule, norādot, ka negaida atbildi no ZZS pārstāvja.

Jau ziņots, ka šonedēļ, 7.septembrī, Finanšu ministrijā ar vairākām uzņēmējus pārstāvošajām organizācijām tika parakstīta Nodokļu politikas stratēģija 2011.-2014.gadam, kurā pausta apņemšanās galvenos nodokļus nepaaugstināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas