Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Uzņēmums DK Daugava Krievijas krīzes dēļ pilnībā apstājies; līdzīpašnieks pārdod ceptuvi un fermas

Piena un maizes produktu ražotājas SIA DK Daugava (Daugava) darbība Krievijas krīzes dēļ ir pilnībā apstājusies, tikmēr līdzīpašnieks Aigars Vaivars pārdod savā īpašumā esošās fermas un maizes cepšanas biznesu, turpmāk pievēršoties citai jomai - lauksaimniecības tehnikas pakalpojumu iznomāšanai.

Kā aģentūrai LETA sacīja Vaivars, tiek pārdotas viņa īpašumā esošās liellopu fermas Birzes, kā arī maizes ceptuve Sērene. Fermu komplekss ar 400 liellopiem tiek pārdots par 875 000 eiro, savukārt ceptuve - par 485 000 eiro.

"Tas ir labs sākums kādam, kas vēlēsies nodarboties ar šo lietu, jo īstenībā būtu jāiegulda četri, pieci miljoni, bet šajā gadījumā piedāvājums ir ļoti labs. Turklāt īpašumi nav apgrūtināti ne ar kredītiem, ne citām saistībām," sacīja Vaivars.

"Patiesībā lauksaimniecība man nekad nav bijusi ļoti tuva, tomēr 20 gadus šo biznesu vadīju. Tagad gribu radikāli mainīt darbības jomu, turpmāk sniegšu lauksaimniecības tehnikas pakalpojumus. Tehnika joprojām ir ļoti laba, un jau ir pasūtījumi," atzina uzņēmējs.

Jautāts par pircēju interesi, viņš norādīja, ka tā esot liela.

"Šodien publicēju sludinājumu, un jau daudzi zvana. Galvenokārt vietējie, lai gan bijusi interese arī no zviedriem," sacīja Vaivars.

Tāpat viņš atzina, ka joprojām ir 30% kapitāldaļu īpašnieks DK Daugava, kur pārējie 70% daļu pieder Krievijas uzņēmējiem. Patlaban uzņēmuma darbība Krievijas krīzes dēļ gan ir pilnībā apstājusies.

"Savas daļas vēl saglabāšu, tomēr uzņēmums praktiski nestrādā. Bija plānots ražot mocarellas sieru, bet cerētais tirgus Krievijā ir pilnībā apstājies," atzina Vaivars.

Kā ziņots, pirms gada Vaivars samazināja savu līdzdalību DK Daugava no 59,69% līdz 30% kapitāldaļu, kā arī atstājis uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatu.

Vaivara vietā valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Krievijas pilsonis Stepans Mkhitarijans, kuram kopš 2013.gada 9.augusta pieder 0,78% Daugavas akciju.

Savukārt 0,78% Vaivara līdzšinējo akciju pārgājušas Vladimira Sigareva īpašumā, bet pārējās akcijas nodotas lielākajam akcionāram - Krievijas piena pārstrādes uzņēmumam Gogol-Mogol, kuram līdz ar to patlaban pieder "Daugavas" 67,68% kapitāldaļu.

Iepriekš, 2013.gada aprīlī, Vaivars paziņoja par 40,31% uzņēmuma kapitāldaļu pārdošanu Gogol-Mogol. Kā toreiz informēja Vaivars, darījuma summa - 1,8 miljoni eiro - ļāva segt visas saistības ar Daugavas kreditoru - AS Swedbank.

Daugavas apgrozījums 2013.gadā bijis 1,38 miljoni eiro, kas ir 55% samazinājums salīdzinājumā ar 3,08 miljonu apgrozījumu pirms gada, liecina Firmas.lv informācija.

Uzņēmuma zaudējumi palielinājušies no 1,094 eiro 2012.gadā līdz 1,71 miljonam eiro 2013.gadā.

Pagājušā gada finanšu rādītājus uzņēmums vēl nav publiskojis.

Daugava reģistrēta 2006.gadā Jaunjelgavas novada Sērenes pagastā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3,13 miljoni latu. Daugava nodarbina 137 darbiniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas