Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Uzstādīts jauns garākās telefonsarunas rekords

Telekomunikāciju operatora Tele2 pasaules sarunu rekorda fināla pasākumā svētdien ap plkst.16.30 visi pieci pāri uzstādīja jaunu pasaules rekordu par garāko telefonsarunu, informēja Tele2 sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Māliņa.

Saskaņā ar Ginesa rekordu organizācijas noteikumiem, lai pārspētu līdzšinējo rekordu, kas ir 43 stundas astoņas minūtes un 55 sekundes, dalībniekiem vajadzēja sarunāties par 20 minūtēm ilgāk.

Pēc "Tele2 Pasaules sarunu rekorda" sacensību noteikumiem visi pāri par rekorda sasniegšanu ir ieguvuši 1500 latus. Neskatoties uz to, neviens no dalībniekiem nav izstājies, bet turpina cīņu par ievērojamāku rekordu un vietu sacensībās. Pāris, kurš veiks garāko telefonsarunu, no "Tele2" saņems naudas balvu 3000 latu apmērā, savukārt 2.vietas ieguvēji saņems 2000 latu. Kopējais balvu fonds ir 10 000 latu.

Dalībnieki, kuri uzstādījuši jaunu pasaules sarunu rekordu, ir četri pāri no Latvijas un viens no Lietuvas: jelgavniece Tatjana Fjodorova (23 gadi) un rīdzinieks Leonīds Romanovs (31), rīdzinieki Patriks Zvaigzne (22) un Kristaps Štāls (28), rīdzinieces Zanda Seņkova (20) un Anete Šica (20), rīdzinieki Toms Bļodnieks (22) un Renārs Astra (21), kā arī lietuvieši Jevgenijs Tiurins (46) un Roberts Jaceks Nadtočijs (48).

Pēc oficiāliem noteikumiem Ginesa Pasaules rekordu reģistrē tiesneši un brīvprātīgie neatkarīgie liecinieki, kuri pēc Ginesa rekordu organizācijas noteikumiem nesaņem atalgojumu.

Pēc viņu teiktā, katram dalībniekam ir izstrādāta sava stratēģija, kā neaizmigt un ilgstoši sarunāties. Ir dalībnieki, kuri veic dažādas fiziskās aktivitātes, piemēram, jogas vingrinājumus vai pārbīda mēbeles. Citi dalībnieki atraduši veidu, kā sakrāt pēc noteikumiem atļautās piecu minūšu pauzes un doties nelielā snaudā, tādējādi atvelkot elpu un papildinot spēkus jaunām sarunām. Viens dalībnieks sarunas laikā neēd, jo ir pārliecināts, ka ēšana rada atslābumu un lielāku vēlmi nosnausties, tā vietā viņš regulāri uzņem siltu pienu ar medu, ko sacensību organizatori nodrošina. Dalībniekiem palīdz regulāra pozu maiņa.

Sarunājoties vairāk nekā 43 stundas, lielākoties visiem dalībniekiem ir balss aizsmakums, bet sacensību organizatori palīdz un dalībniekiem tiek nodrošināti balss saitēm paredzēti medikamenti.

Pašreizējais Ginesa Pasaules rekords pieder diviem Šveices iedzīvotājiem, kuri sarunājās pa telefonu 43 stundas astoņas minūtes un 55 sekundes.

Jaunais Ginesa rekords ir jāapstiprina Ginesa rekordu organizācijai Lielbritānijai, kurai tiks nosūtīti visi jaunā rekorda apliecinošie materiāli. Ginesa rekordu organizācija atbildi sniegs dažu nedēļu laikā.

Jau ziņots, ka Tele2 peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) pagājušajā gadā bija 29,7 miljoni latu. 2011.gada nogalē "Tele2" pakalpojumus izmantoja 1 020 424 klienti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas