Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vāc parakstus, lai Covid-19 laikā ļautu strādāt mazajiem uzņēmējiem

Portālā Mana balss sākta parakstu vākšana, lai Covid-19 laikā ļautu strādāt mazajiem uzņēmējiem, novēroja aģentūra LETA.

Kā iniciatīvas autore norādīta Evija Grāmatiņa, kura skaidrojusi, ka iniciatīvas mērķis ir ļaut mazajiem uzņēmējiem strādāt Covid-19 laikā, ievērojot piesardzību un ņemot vērā profilaktiskos nosacījumus.

Viņa uzskata, ka valdība Covid-19 ierobežošanai ir izvēlējusies, daudziem nepieņemamu risinājumu, nosakot aizliegumu mazajiem uzņēmējiem veikt saimniecisko darbību.

Grāmatiņa rosina tā vietā kopā ar nozaru pārstāvjiem meklēt "valstij un tās iedzīvotājiem ilgtspējīgus risinājumus", lai būtu iespējams atjaunot saimniecisko darbību, nosakot samērīgus saimnieciskās darbības ierobežojumus, kuri ļautu gūt ieņēmumus un līdz ar to arī ļautu mazajiem uzņēmumiem pārvarēt krīzi.

"Valdība pašreiz, ierobežojot Covid-19, cenšas to samazināt līdz saslimstības līmenim "0", tomēr tās uzstādījumam būtu jābūt - par veselu, ilgtspējīgu sabiedrību un ekonomiku neatkarīgi no krīzēm, ņemot vērā valsts ekonomikas, sabiedrības, indivīda un uzņēmēju intereses," uzskata Grāmatiņa.

Viņasprāt, ar mainītiem ierobežojumiem mazajiem un vidējiem uzņēmējiem un pašnodarbinātām personām būs iespēja veikt saimniecisko darbību un gūt ienākumus arī Covid-19 un jebkādu turpmāko krīžu laikā. "Un sabiedrība gūs pārliecību, ka valdībai prioritāra tomēr ir pati sabiedrība, tās visplašākā labklājība un ilgtspēja, nevis krīzes, kas nāk un iet," uzsvēra Grāmatiņa.

Iniciatīvai gūstot 10 000 parakstus, to iesniegs Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas