Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Valdība akceptē plānu ieviest Robežsargu dienu un Policijas darbinieku dienu

Valdība otrdien bez diskusijām akceptēja Iekšlietu ministrijas (IeM) izstrādātos grozījumus likumā Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām, par atzīmējamām dienām nosakot 7.novembri, kas būtu Robežsargu diena, un 5.decembri, kas būtu Policijas darbinieku diena.

IeM skaidro, ka vairāku gadu garumā policijas darbinieki 5.decembrī svin savus profesionālos svētkus. Vēsturiski šis datums saistīts ar 1918.gadu, kad 5.decembrī neilgi pēc Latvijas  proklamēšanas Tautas Padome pieņēma noteikumus par iekšējās apsardzes organizēšanu, kas noteica policijas izveidi, tās administratīvās varas funkcijas un pienākumus. Līdz ar to 5.decembris tiek uzskatīts par policijas dibināšanas gadadienu.

Savukārt Valsts robežsardze  savus profesionālos svētkus katru gadu svin novembrī. 1918.gada 18.novembrī, proklamējot Latvijas neatkarību, Tautas padome deklaratīvi noteica arī jaunizveidotās valsts pagaidu valsts robežu. Pēc brīvības cīņām sākās robežu iezīmēšana dabā un starpvalstu dokumentu noformēšana. Latvijai bija robeža ar Igauniju, Krieviju, Poliju un Lietuvu, kā arī jūras robeža. Lai apsargātu Latvijas valsts robežu, 1919.gada 7.novembrī Latvijas armijas virspavēlnieks Jānis Balodis izdeva pavēli - izveidot robežsargu priekšnieka posteni un formēt robežsargu vienības, skaidro IeM.

Gala vārds par šiem likuma grozījumiem vēl jāsaka Saeimai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas