Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Valdība atbalsta mediķu algu palielināšanu no nākamā gada vidēji par 7% (papildināts 19:41)

Valdība atbalsta grozījumus noteikumos, kuri paredz piešķirto 10 miljonu eiro sadalīšanu ārstniecības personu atalgojuma celšanai, kas nozīmē, ka valsts un pašvaldību slimnīcās nodarbināto mediķu algas nākamgad pieaugs par 7%.

Zemāk atalgoto mediķu, piemēram, ārstu un ārstu palīgu, algas nākamgad pieaugs vidēji par 7%. Savukārt medicīnas māsu algas pieaugs par 9%-10%.

Augstāk atalgoto ārstu algas un to darbinieku algas, kas tika celtas saistībā ar minimālās algas paaugstināšanu, pieaugs procentuāli mazāk. Piemēram, galvenajiem ārstiem un viņu vietniekiem alga pieaugs vidēji par 1,8%-3,8%. Savukārt nodaļu vai struktūrvienību vadītājiem un virsmāsām, galvenajām medicīnas māsām, galvenajām vecmātēm, galvenajiem radiologa asistentiem alga pieaugs par 3,8%-5,3% atkarībā no kvalifikācijas kategorijas.

Savukārt zemāk kvalificētajiem darbiniekiem, tādiem kā māsas palīgs, kuri saņem valstī noteikto minimālo algu vai nedaudz vairāk, atalgojums pieaugs par aptuveni 4,2%-5,5% atkarībā no kvalifikācijas kategorijas.

Tāpat par aptuveni 3,5% pieaugs atbalsta personāla atalgojums.

No minētajiem 10 miljoniem eiro lielākā daļa jeb 7 433 051 eiro paredzēts ārstniecības personām, kuras sniedz valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus un ir nodarbinātas valsts un pašvaldību ārstniecības iestādēs.

1 509 250 eiro paredzēti pārējā personāla algu celšanai. Piemēram 189 901 eiro atvēlēts ģimenes ārstu reģistratoru algas pieaugumam saistībā ar minimālās mēneša darba algas pieaugumu līdz 370 eiro, un pārējam personālam, kas nepieciešams valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas nodrošināšanai un nav ārstniecības personas un kas ir nodarbināts valsts un pašvaldību ārstniecības iestādēs - 1 319 349 eiro.

Savukārt 1 057 699 eiro paredzēti algu izlīdzināšanai Veselības ministrijas padotībā esošajās valsts budžeta iestādēs - Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrā, Veselības inspekcijā, Valsts sporta medicīnas centrā, Slimību profilakses un kontroles centrā, Valsts asinsdonoru centrā un Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzejā.

Grozījumi stāsies spēkā no nākamā gada 1.janvāra.

Jau ziņots, ka mediķu atalgojuma paaugstināšanai nākamajā gadā papildus piešķirti 10 miljoni eiro.

Veselības ministrijas, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības un Latvijas Slimnīcu biedrības izveidotā darba grupa vienojās, ka atalgojums ārstniecības personām no nākamā gada 1.janvāra vidēji pieaugs par 7%.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas