Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Valdība kā galveno šķērsli palīdzības sniegšanai airBaltic redz Fliku

Pašlaik galvenais šķērslis, lai valsts varētu sniegt palīdzību Latvijas nacionālajai lidsabiedrībai AS Air Baltic Corporation (airBaltic), ir tās prezidents Bertolts Fliks, komentēja Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) preses sekretārs Mārtiņš Panke.Viņš norāda, ka valdība jau pirms vairākiem mēnešiem lēmusi par iesaistīšanos airBaltic problēmu risināšanā, izvirzot skaidrus nosacījumus līdzekļu ieguldīšanai.

"Līdz šim Fliks un [otrs lielākais airBaltic akcionārs, Flikam piederošā SIA] Baltijas aviācijas sistēmas (BAS) tos nav izpildījuši, tādēļ valdībai nav iespēju pārliecināties par valsts interešu ievērošanu un finansējuma ieguldīšanas izdevīgumu un pamatotību," sacīja Panke.

Pēc viņa teiktā, parasti uzņēmumiem esot iespējas likviditātes problēmu risināšanai izmantot arī citus līdzekļu piesaistīšanas veidus, jo pamatkapitāla palielināšana neesot vienīgā iespēja. Izveidojusies situācija liecinot par Flika nespēju vadīt uzņēmumu, tādēļ valdība aicinot Fliku un BAS nekavējoties izpildīt izvirzītos kritērijus, lai ievērotu valsts intereses.

Panke arī piebilst, ka plašāka publiskā informācija par operacionālo darbu pie uzņēmuma finanšu situācijas risinājumiem pašlaik netikšot sniegta, lai "nekaitētu airBaltic un valsts kā vairākuma akcionāra interesēm".

Kā ziņots, valdība vakar pēc vairāku stundu debatēm tā arī nepieņēma lēmumu, kā rīkoties ar problēmās nonākušo airBaltic, lēmuma pieņemšanu atliekot uz nākamās nedēļas sēdi 20.septembrī - pēc 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanām.

Šodien Fliks izplatīja paziņojumu, kurā pārmet Latvijas politiķiem histēriski pārspīlētu reakciju un paziņo, ka airBaltic samazinās lidojumu skaitu par 726 lidojumiem novembrī un par 723 lidojumiem decembrī salīdzinājumā ar 2010.gadu, jo netiek pieņemts lēmums par pamatkapitālu.

Kā informēja Fliks, 2012.gadā airBaltic plāno 45 517 lidojumus, kas ir par 9400 lidojumiem mazāk nekā 2011.gadā. Tas nozīmē, ka vidēji airBaltic 2012.gadā starptautiskajā lidostā Rīga izpildīs par 25 lidojumiem dienā mazāk nekā 2011.gadā. Šis samazinājums esot tieši saistīts ar lēmumu par pamatkapitālu novilcināšanu.

Patlaban starp airBaltic akcionāriem - Fliku un valsti - ir saspringtas attiecības saistībā ar airBaltic finanšu stāvokli un nepieciešamajiem ieguldījumiem lidsabiedrībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas