Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Valdībā precizē Stūra mājas ekspozīcijas turpināšanai piešķirto līdzekļu izlietojumu

Valdība šodien pieņēma galīgo lēmumu par Stūra mājas finansējumu, piešķirot tai 21 532 eiro, līdz ar to šajā ēkā varēs sākt ēkas sagatavošanu ziemai un izstādes papildināšana.Ministru kabinets (MK) jau pagājušajā nedēļā nolēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem atvēlēt ne vairāk kā 22 225 eiro izstādes "Stūra māja.

Lieta nr.1914/2014" darbības pagaidu turpināšanai un ēkas sagatavošanai ziemai. Tomēr izstādes ilgtermiņa nākotne joprojām nav skaidra.Pēc jaunākās valdībā iesniegtās informācijas 16 192 eiro no piešķirtā finansējuma paredzēti telpu pielāgošanai darbībai ziemas sezonā Stūra mājas pirmajā stāvā un pagrabstāvā un 5340 eiro - Latvijas Okupācijas muzejam ekspozīcijas darbības nepieciešamajam aprīkojumam.

Nodibinājums Rīga 2014 iepriekš vēstīja, ka, nesaņemot papildu finansējumu ēkas uzturēšanai, ekspozīcija Stūra mājā publikai pēdējoreiz bija pieejama svētdien, 19.oktobrī. Jau iepriekš aprēķināts, ka Stūra mājas ekspozīcijas turpināšanai nepieciešami 20 000 eiro apkures un elektroapgādes ierīkošanai, tāpat vēl apmēram 10 000 eiro mēnesī vajadzīgi, lai segtu apkures rēķinus.

Kultūras ministrija (KM) uzskata, ka Stūra māja ir saglabājama kā vēsturisks piemineklis un piemiņas vieta tiem Latvijas iedzīvotājiem, kas šajā ēkā cietuši no Padomju Savienības režīma represijām. Tāpēc tai ēkas daļai, kas ar KM rīkojumu atzīta par valsts nozīmes vēsturiska notikuma vietu (pagrabstāvs un pirmais stāvs), jābūt publiski pieejamai, savukārt par pārējās ēkas daļas apsaimniekošanu jālemj ēkas īpašniekam Valsts nekustamie īpašumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas