Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Valsts darba inspekcija norāda uz vairākiem Maxima pārkāpumiem; uzņēmums lēmumu pārsūdzēs

Valsts darba inspekcija (VDI) piektdien pabeigusi savā kompetencē ietilpstošo Zolitūdes traģēdijas apstākļu izmeklēšanu, secinot, ka Maxima Latvija pieļāvusi vairākus pārkāpumus. Maxima Latvija, pirms vēl VDI bija paguvusi publiski paust ziņu par izmeklēšanas rezultātiem, paziņojusi, ka apstrīdēs tos.

VDI Sadarbības un attīstības nodaļas vadītāja Linda Matisāne portālam Diena.lv apstiprināja, ka piektdien inspekcija pabeigusi izmeklēšanu, norādot uz vairākām nepilnībām uzņēmuma darba organizācijā, piemēram, nav ņemts vērā, ka uz veikala jumta notikuši būvdarbi un pēc trauksmes signalizācijas atskanēšanas nav veikta darbinieku evakuācija. 

Sīkāk par izmeklēšanas rezultātiem VDI sola ziņot pirmdien, 2.jūnijā. Tikmēr Maxima Latvija jau izplatījusi masu medijiem paziņojumu, uzsverot, ka apstrīdēs aktu par nelaimes gadījuma izmeklēšanu Maxima veikalā Zolitūdē. 

SIA Maxima Latvija komunikācijas vadītājs Jānis Beseris raksta:lai arī atsevišķi VDI sagatavotajā aktā par darba aizsardzību uzņēmumā izvirzītie jautājumi būtu izskatāmi un pilnveidojami, Maxima kategoriski nepiekrīt aktā norādīto apstākļu izklāstam un normatīvo aktu interpretācijai, kas balstīta uz faktos nepamatotiem minējumiem un pieņēmumiem.

Ja lēmums kā solīts tiks pārsūdzēts, tad VDI lems, vai grozīt to vai tomēr atstāt spēkā.

Pērn 21.novembrī, iebrūkot lielveikala Maxima jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas