Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Valsts investīcijas airBaltic varot atpelnīt mazāk nekā gada laikā

Valdības vakar pieņemtais lēmums no valsts puses lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") pamatkapitālā ieguldīt 57,6 miljonus latu ir investīcija, kas atpelnīsies mazāk nekā gada laikā, uzskata ekonomists Jānis Ošlejs.

Biznesa portālam "Nozare.lv" viņš norādīja, ka aviokompānija ne tikai Latvijā ieved ievērojamu tūristu skaitu, bet arī nodokļos samaksā pietiekamu naudas daudzumu, kas ļaus atpelnīt ieguldīto.

"Valdības lēmums bija pilnīgi pareizs - tā ir ļoti laba investīcija," uzskata Ošlejs.

Pēc viņa teiktā, ilgtermiņā nebūtu vēlama ne "airBaltic" pārdošana, ne reorganizācija par jaunu uzņēmumu

"Kompānijai ir ļoti labs zīmols - nomainīt to būtu vienkārši muļķīgi. Savukārt privātais ieguldītājs samazinātu lidsabiedrības aktivitāti, lai maksimizētu ieņēmumus - Rīga vairs nebūtu tāds lidojumu centrs kā pašlaik, kā arī samazinātos darba vietu skaits un samaksāto nodokļu apjoms," skaidro ekonomists.

Ošlejs arī akcentē, ka lielākā daļa vadošo pasaules aviokompāniju kādā brīdī ir bijušas tiesiskās aizsardzības procesā. Ļoti daudz lidsabiedrību piedzīvojot grūtības un pat bankrotējot nepieciešamo kapitālo ieguldījumu un konkurences dēļ. Līdz ar to "airBaltic" gadījums neesot nekas īpašs, un zīmols varēšot atgūt klientu uzticību.

Ekonomists arī uzsver, ka jaunajam "airBaltic" vadītājam būs jāmaksā vienāda līmeņa alga kā Bertoltam Flikam, jo amatam esot nepieciešams visaugstākās klases profesionālis ar lielu pieredzi. "Diskusijas par atalgojumu vispār nebūtu adekvātas," piebilst Ošlejs.

Jau ziņots, ka valdība 27.septembrī slēgtajā sēdē apstiprināja vienošanos par turpmāko lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") pārvaldību, kas paredz no valsts puses lidsabiedrības pamatkapitālā ieguldīt 57,6 miljonus latu.

Ja "airBaltic" mazākuma akcionāri izpildīs izvirzītos nosacījumus, satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS) ir dots mandāts šādu vienošanos parakstīt.

29.septembrī paredzēta "airBaltic" akcionāru sapulce, kurā varētu tikt pieņemti lēmumi par pamatkapitāla palielināšanu, valdes un padomes nomaiņu, akcionāru līguma izmaiņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas