Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Valsts kontrole veiks pārbaudes arī Patentu valdē

Valsts kontrole sākusi 2011.gada finanšu revīziju Tieslietu ministrijā, kuras laikā tiks veiktas pārbaudes arī Patentu valdē, informēja valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Jau ziņots, ka bijušais Patentu valdes vadītājs Zigrīds Aumeisters bija ieviesis dubulto grāmatvedību, kā arī vairāk nekā miljons latu slēpti Vācijas un Šveices banku kontos.

Sudraba atzīst, ka šādu gadījumu, kad no valsts budžeta finansētas institūcijas amatpersona uztur slēptus kontus ārvalstu bankās, revīzijā tikpat kā nebūtu iespējams identificēt, jo šāda ārpusbudžeta naudas plūsma neatspoguļojas iestādes grāmatvedības uzskaitē.

Viņa uzsvēra, ka atbilstoši Valsts kontroles likumā noteiktajam Valsts kontrole veic finanšu revīziju par attiecīgā gada pārskata sagatavošanas pareizību visās ministrijās. Veicot revīziju par Tieslietu ministrijas 2009.gada pārskata sagatavošanas pareizību, tika veiktas pārbaudes arī Patentu valdē, kā arī saņemti no Patentu valdes nepieciešamie dokumenti, tostarp apliecinājumi par Patentu valdes esošajiem kontiem Valsts kasē. Izlases veida pārbaudēs par Patentu valdes veiktajiem darījumiem netika identificēti maksājumi vai dokumentācija no citu banku kontiem.

Patlaban sāktās finanšu revīzijas rezultāti gan būs zināmi nākamā gada maijā.

Jau ziņots, ka Patentu valde sadarbībā ar Tieslietu ministriju šobrīd veic nepieciešamās darbības, lai tiktu nodrošināta ārvalstu kredītiestādēs Vācijā un Šveicē esošo finanšu līdzekļu pārvaldīšana Latvijas likumos noteiktajā kārtībā un šajās bankās noguldītie vairāk nekā miljons latu drīzumā tiks ieskaitīti Latvijas valsts kontā, sacīja Patentu valdes direktors Reinis Bērziņš.

Viņš izteica cerību, ka tiks atrasts regulējums kopā ar Finanšu ministriju jautājumam par to, kurā Latvijas valsts kontā attiecīgajās bankās noguldīto naudu ieskaitīt. Šobrīd Bērziņa rīcībā ir ziņas tikai par diviem kontiem ārvalstīs, kas atvērti uz Patentu valdes vārda, kuros nauda tikusi ieskaitīta.

Kā iepriekš vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga, par uzkrājumiem zinājis vien iestādes direktors. Amatā nākot jaunam vadītājam, atklājies, ka viņš naudai klāt netiek - ar to joprojām var rīkoties tikai viņa priekšgājējs Aumeisters, kurš jau gadu atrodas pensijā.

Konts Šveicē atvērts 1999.gadā, bet Vācijā 2005.gadā. Slepenajos uzkrājumos atrodas vairāk nekā viens miljons latu - 1 382 912 Šveices franki un 614 273 eiro, vēsta raidījums.

Patentu valdes budžets ir aptuveni 760 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas