Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Valsts kontroliere piekodina iestādes ES prezidentūrai paredzētos līdzekļus netērēt citiem mērķiem

Lai arī pērn no Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā (ES) sagatavošanai paredzētajiem līdzekļiem 300 000 eiro izmantoti citiem tēriņiem, Valsts kontroliere Elita Krūmiņa cer, ka skarbie revīziju par pērno gadu secinājumi un solītās turpmākās pārbaudes iestādēm liks ierobežot līdzekļu izmantošanu citiem mērķiem.

Valsts kontrole jau iepriekš secinājusi, ka pērn daļa prezidentūras ES sagatavošanai nepieciešamo līdzekļu izmantoti netiešiem mērķiem, piemēram, lietvedības telpu remontam un ikdienišķiem, ar ES prezidentūru nesaistītiem komandējumiem. Tas VK liek stingri piekodināt ministrijām un citām iestādēm šogad un nākamgad nešķiesties ar prezidentūras sagatavošanai paredzētajiem līdzekļiem un brīdināt par turpmākām revīzijām, otrdien sarunā ar Valsts prezidentu apliecinājusi Valsts kontroliere.

"Tas, ko secinājām, ka vadlīnijas [par izdevumiem] ir precizētas, bet ne tajā virzienā, kā mēs to vēlējāmies," teica Krūmiņa, skaidrojot - vadlīnijās pausts, ka izdevumiem jābūt tieši sasaistītiem ar sagatavošanos ES prezidentūrai, taču vēlāk vadlīnijās vārds "tieši" no tām pazudis, līdz ar to izdevumu pozīcijas tikušas paplašinātas.

"Līdz ar to mūsu aicinājums bija atbalstīt mūsu ieteikumu un centienus šo regulējumu padarīt tomēr stingrāku," sacīja Valsts kontroliere. Šādu pozīciju atbalstījis arī Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš iepriekš kritiski izteicies par prezidentūras ES sagatavošanai paredzēto plašo finansējumu.

"Revīzijā par 2014.gadu pavērtēsim visus izdevumus. Jau tagad attieksme ir pausta, ka izdevumi jāvērtē rūpīgi un ministriju pārstāvji tiks informēti, ka Valsts kontrole pārbaudīs, tāpēc piedomā, lai izdevumi būtu kontrolēti," pauda Krūmiņa, tādējādi vēloties noraidīt bažas, ka post factum notikušām revīzijām nav nozīme.

Prezidentūras sekretariāts gan teicis, ka vien pāris gadījumos ES prezidentūras sagatavošanai paredzētie līdzekļi tērēti ne paredzētajiem mērķiem. Krūmiņa tam nepiekrīt, paužot - no 11 miljoniem eiro bijuši neatbilstoši izdevumi 300 000 eiro apjomā, kas "nav maza summa".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas