Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valsts pamatbudžeta ieņēmumi pērn bija 6,32 miljardi eiro, bet izdevumi - 6,62 miljardi eiro

Valsts pamatbudžeta ieņēmumi 2018.gadā bija 6,32 miljardi eiro, bet izdevumi 6,62 miljardi eiro, liecina Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais ziņojums par 2018.gada valsts pamatbudžeta izpildi.

2018.gadā valsts pamatbudžetā iekasēti 102,1% no gada sākumā plānotā. Faktiskie nodokļu ieņēmumi 2018.gadā bija 4,48 miljardi eiro jeb 101,6% no gada sākumā plānotā. Nenodokļu ieņēmumi 2018.gadā bija 611,2 miljoni eiro, kas attiecīgi bija 139,4% no plānotā valsts pamatbudžeta nenodokļu ieņēmumu apjoma.

Savukārt valsts pamatbudžeta izdevumi 2018.gadā bija 97,6% no gada plāna.

Valsts pamatbudžeta finansiālais deficīts 2018.gadā bija 302,2 miljoni eiro.

FM norādīja, ka finansējums ilgtermiņa stabilizācijas rezerves izveidei nav pieejams, jo koriģētā valsts pamatbudžeta bilance ir mīnus 344,3 miljoni eiro, tādējādi Ministru kabinets šogad nelems par valsts pamatbudžeta pārpalikuma novirzīšanu valdības parāda dzēšanai vai ieskaitīšanu ilgtermiņa stabilizācijas rezervē.

Top komentāri

Juris
J
Ka tik nabadziga valsti kada ir Latvija prezidentiem, ministri, deputati, ieredni, politki, diplomati var sanemt tik lielas algas, pensijas un visu veido privlegijas, kuras sev sie zagligie, alkatigie, egoistiskie izdzimteni ir iedalijusi? Ka var but ta, ka ministri, ieredni, prezidenti sanem 3 000-6 000 €/menesi lielas algas, bet minimala alga Latvija ir nieka 430€/menesi pirms nodoklu nomaksas? Latvija pensonari par muza darbu ar darba stazu 30,40,50...gadi sanem niecigas 300-400 €/menesi bada pensijas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas