Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Valsts prezidenta nokļūšanai Rīgā izskatīts pat Ryanair variants

Viņš arī informēja, ka šādu "airBaltic" valdes rīcību iespējams kvalificēt kā apzinātu kaitniecību, jo tā grauj uzņēmuma reputāciju, rada finansiālus zaudējumus un samazina uzņēmuma vērtību.
Nacionālās lidsabiedrības airBaltic atcelto reisu dēļ laikus mājup no Briseles otrdien netiek arī Valsts prezidents Andris Bērziņš, tomēr dienas gaitā situācija tikusi atrisināta. 

Latvijas Radio pusdienlaikā no Briseles ziņoja, ka Bērziņš otrdienas vakarā tomēr varēs atgriezties mājās. Valsts prezidents atgriezīsies Rīgā ap pusnakti ar reisu no Hamburgas. Bērziņš uzreiz pēc tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu dosies uz lidostu, lai ar Lufthansa reisu lidotu uz Hamburgu. Vācijas lidostā viņam nāksies mazliet uzkavēties, taču vēlāk ar airBaltic reisu varēs doties uz Rīgu. 

Lai Valsts prezidents otrdien atgrieztos Rīgā, esot izskatīti visdažādākie varianti. Esot pat apsvērts lētās lidsabiedrības Ryanair variants. Šāda steiga skaidrojama ar to, ka Bērziņam trešdien paredzēts ļoti saspringts darba grafiks, tāpēc ļoti steidzami jātiek mājās.

"Arī prezidents ir kļuvis par Flika politikas ķīlnieku," iepriekš aģentūrai BNS šo faktu komentēja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne. Viņa norādīja, ka jau pirmdien vakara reiss no Briseles bija atcelts un uz Latviju airBaltic nelidos arī otrdienas vakarā. Citu variantu atrašana arī nav vienkārša, jo citu reisi strauji izpirkti, līdz ar to Latvijas prezidentam nokļūt mājās jau otrdien varētu būt problemātiski.

Bērziņu vizītē pavada Krapāne, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Gundars Daudze un ārlietu padomnieks Andris Pelšs.

Mājup no Briseles pirmdien vakarā netika arī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis. Ministra preses sekretāre Dace Balode aģentūrai BNS pastāstīja, ka ministram no vizītes Briselē bija paredzēts atgriezties pirmdien septiņos vakarā, taču, tā kā reiss atcelts, vajadzējis lidojumu atlikt. Pagaidām gan ir cerība, ka ministrs mājup varētu doties otrdien ar dienas reisu, kam ap pusvieniem vajadzētu ielidot Rīgā.

Lidostā aģentūra BNS noskaidroja, ka vismaz pagaidām reiss nav atcelts, lai gan no Briseles vēl nav izlidojis un varētu nedaudz kavēties.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" otrdien atcēlis reisus no un uz Briseli, Berlīni, Stokholmu, Tallinu un Viļņu, bet pirmdien "airBaltic" atcēla reisus no un uz Briseli, Berlīni, Tallinu un Viļņu. "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags aģentūrai BNS iepriekš pavēstīja, ka uz visiem šiem galamērķiem "airBaltic" lidojumus izpilda vairākas reizes dienā un neviens no atceltajiem reisiem nav vienīgais.

Satiksmes ministrija savukārt pirmdien aicināja "airBaltic" valdi nekavējoši sniegt paskaidrojumu par iemesliem reisu atcelšanai, kā arī nodrošināt, lai otrdien plānotie regulārie reisi tiktu nodrošināti.

"Valsts kā lielākais akcionārs uzsver, ka "airBaltic" valdes atbildība ir nodrošināt aviokompānijas ikdienas darbību, veicot pasažieru pārvadājumus. Uzņēmuma valde nav sniegusi nekādu informāciju par iemesliem, kāpēc tiek atcelti reisi uz Briseli, Berlīni, Viļņu un Tallinu ne kompānijas klientiem, ne uzņēmuma akcionāriem," atzina Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds.

(papildināts ar jaunāko informāciju par Andra Bērziņa atgriešanos Rīgā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas