Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Valsts prezidents: Ušakovam vajadzētu atkāpties no amata

Pašvaldībā vadītājs ir atbildīgs par tās darbu, tādēļ būtu pareizi, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa) atkāptos no amata, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā 1:1 izteicās Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Šādu lēmumu Vējonis saista ar virzību uz Rietumu politikas cienīgiem standartiem, kur "parasti šādās situācijās, ja par politiķiem izskan informācija par iespējamu koruptīvu darbību, iespējamu bezatbildīgu rīcību, viņi pieņem lēmumu atkāpties," izteicās prezidents.

Pēc viņa teiktā, Latvijā gan līdz tam ejams tāls ceļš.

Lai gan arī aizejošās valdības vadītājs Māris Kučinskis (ZZS) uzskata, ka Ušakovam būtu jāatkāpjas no amata, tomēr viņš nesteigsies Ministru kabineta darba kārtībā iekļaut Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu, kamēr to nebūs kārtīgi izvērtējuši juristi.

Top komentāri

nedaudz vairāk konsekvences
n
Vējoni, derētu sākt ar sevi vai ne? Kurš kopā ar Vienotības bandītiem lidinājās uz Gruziju bēdīgi slavenajā Citadeles izlaupīšanas afērā. Vieniem tika tautai nozagtie miljardi, kādam citam prezidenta amats. Neatgādināsi Vējoni, kurš bija tas cits?
Kristofers
K
Ir ļoti neprātīgi skaitīt kāda pārkāpumus un meklēt utis cita kažoka. Daudz tāļredzīgāk, kā saka Bībele, ir ieraudzīt baļķi savā acī un pārdomāt kā ar šo baļķi savu dvēselu un garu no elles uguns paglābt.
3 kriminālos apsūdszētais ZZS Truks
3
Trijās krimināllietās apsūdszētais ZZS Truksnis nemaz nedomā atkāpties un no ZZS ievēlētie Jūrmalas domes deputāti vakar jau ceturto reizi neatbalstīja viņa atcelšanu no amata. Pret Ušakovu nav nevienas krimināllietas, bet viņam, redz, ZZS ieskatā, esot jāatkāpjas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas