Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

VARAM vēlas pasūtīt sadzīves atkritumu sastāva novērtējumu un prognozes par to daudzumu līdz 2030.gadam

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) vēlas pasūtīt sadzīves atkritumu sastāva novērtējumu un prognozes par ražošanas un bīstamo atkritumu daudzumu no 2017. līdz 2030.gadam, aģentūra LETA uzzināja VARAM.

Ministrijas organizētā iepirkuma mērķis ir izvērtēt sadzīves atkritumu sastāva un svara/tilpuma attiecību, sagatavot metodiku sadzīves atkritumu pārrēķinam, pārejot no tilpuma uz svara vienību, kā arī sagatavot metodiku atkritumu sastāva izvērtējumam.

Tāpat darbu veicējiem būs jāizvērtē ražošanas atkritumu sastāvs un jāsagatavo prognozes par šī tipa atkritumu un bīstamo atkritumu daudzumu laika posmā no 2017. līdz 2030.gadam. Tāpat VARAM vēlas, lai tiktu sagatavotas prognozes par radīto sadzīves atkritumu daudzumu un sastāvu laika posmā no 2021. līdz 2030.gadam.

Lai sagatavotu izvērtējumu, darbu veicējiem būs jāizvērtē sadzīves atkritumu un svara/tilpuma attiecības, mērījumus veicot republikas pilsētā, pilsētā ar iedzīvotāju skaitu no 10 000 līdz 40 000, pilsētā ar iedzīvotāju skaitu no 50 000 līdz 10 000, pilsētā, novadā, kur iedzīvotāju skaits ir robežās no 1000 līdz 5000, kā arī pilsētā vai apdzīvotā vietā, kur iedzīvotāju skaits ir līdz 1000.

Tāpat būs jāveic sadzīves atkritumu sastāva izvērtējums viensētā, pilsētā esošā privātmājā, kurā dzīvo līdz pieciem cilvēkiem, kā arī dažādas apdzīvotības daudzdzīvokļu mājās.

Pēc izvērtējuma veikšanas būs jāsagatavo priekšlikumi par kārtību, kādā atkritumu apsaimniekotājiem jāveic atkritumu sastāva izvērtējums atkritumu savākšanas un šķirošanas vietās un pirms atkritumu apglabāšanas poligonos.

Pieteikumi iepirkuma konkursā tiek gaidīti līdz 31.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas