Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Vecāki uztraucas, ka BKUS rindā varētu būt jāgaida ilgāk

Jau gandrīz divus mēnešus neatliekamās medicīniskās palīdzības transports Rīgā bērnus ved tikai uz Vienības gatvi - Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Torņakalna novietni - un nebrauc uz Gaiļezera novietni. Šāds lēmums pieņemts, lai taupītu finanšu līdzekļus un visus neatliekamās palīdzības pacientus uzņemtu vienuviet. Tomēr vecāki uztraucas, kā tas ietekmēs gaidīšanas laiku uzņemšanā Torņakalnā, jo jau pirms izmaiņām bieži bijusi rinda.

Divu mazu bērnu mamma rīdziniece Dace Dienai stāsta, ka izmaiņas var negatīvi ietekmēt viņas bērnu veselību, ja ilgstoši būs jāgaida rindā. Viņa skaidro, ka vecākais bērns ir ļoti uzņēmīgs pret infekcijām un, sākoties neapturamai vemšanai, bērns pēc iespējas ātrāk jānogādā slimnīcā uz šķidruma infūziju, kuru nenodrošina ne primārā veselības aprūpe, ne ambulatorās iestādes. Bet, ja lielā pacientu skaita dēļ Torņakalnā būs jāgaida garā rindā, jo vispirms tiks aprūpēti dzīvībai bīstamie gadījumi, ir iespēja, ka inficēti tiks arī citi gaidītāji, bet bērnam var būt ievērojama dehidratācija. Bērnu mamma min gadījumus, kad Vienības gatves uzņemšanas nodaļā gaidījusi vairākas stundas rindā ar jaunāko bērnu, un pauž sašutumu, ka tagad rindas, iespējams, būs vēl garākas.

Slimnīcas pārstāvji norāda, ka uztraukumam nav pamata. Ņemot vērā, ka tikai 17% no pacientiem, kas tiek ievesti, slimnīcā nogādāti ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mašīnu, pacientu skaita pieaugums Vienības gatvē nav būtisks.

Plašāk lasiet pirmdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas