Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vecākiem pašiem jāpieņem lēmums, vai bērnu aukstumā sūtīt uz skolu

Aukstajās ziemas dienas, kad termometra stabiņš tuvojas -20 grādu atzīmei, vecākiem pašiem, pamatojoties uz termometra rādījumiem mājās, jāpieņem lēmums, vai atvasi sūtīt uz skolu, portālam Diena.lv paskaidroja Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītāja Inita Juhņēviča. 

Arī gadījumā, kad, piemēram, mājās ir -20, bet pie skolas -17, vecākam ir tiesības, pamatojoties uz zemo temperatūru, nesūtīt bērnu uz skolu. Juhņēviča norādīja, ka arī konfliktam ar izglītības iestādi nevajadzētu rasties, jo bērnam, ja pie mājām ir tik auksts, tāpat jāpārvietojas līdz skolai.   

Galvenais vecākiem ir no rīta piezvanīt uz skolu un pabrīdināt klases audzinātāju vai atbildīgo personu, ka bērns skolā nebūs. Šāds kavējums arī izglītības iestādei ir jāuzskata par attaisnotu.

Ministru kabineta noteikumos Higiēnas prasības izglītības iestādēm, kas īsteno vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas noteikts, ka izglītības iestādi neapmeklē bērni vecumā līdz 12 gadiem, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 20 grādiem C, un bērni vecumā no 13 gadiem – ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 25 grādiem C.

Gadījumos, kad gaidāma zema gaisa temperatūra, izglītības iestāde sadarbībā ar tās dibinātāju (pašvaldību) var pieņemt lēmumu par mācību darba organizāciju šajās dienās, par to savlaicīgi informējot skolēnus un viņu vecākus, vēsta informācija Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapā publicētā informācija. 

"Ņemot vērā, ka gaisa temperatūra bērna dzīvesvietā un skolas atrašanās vietā var atšķirties, vai arī, piemēram, neparedzēti biezas sniega segas dēļ ir apgrūtināta vai pat neiespējama bērna nokļūšana skolā, vecākiem katrā atsevišķā gadījumā pašiem jāpieņem lēmums par skolas apmeklēšanu," informē IZM.

Kā jau vēstīts, piektdienas rītā Latvijā uzstādīti vairāki aukstuma rekordi un dažviet temperatūras stabiņš noslīdēja zem -30.

Aģentūra LETA vēsta, ka Neretas novada skolās šodien aukstuma dēļ nav ieradusies aptuveni puse skolēnu, savukārt Rundāles un Pļaviņu novadu skolās apmeklētība kopumā ir lielāka, bet visvairāk nav ieradušies pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni. Savukārt atsevišķās Vidzemes skolās aukstuma dēļ skolu apmeklē neliels skaits skolēnu, piemēram, Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolā lielā sala dēļ ir ieradušies tikai 15 skolēni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas