Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vecāku dotību trūkuma dēļ aizvien biežāk cieš bērni

Neprasme rūpēties par bērnu - pabarot, pareizi apģērbt un rūpēties par viņa veselību un labklājību - ir problēma, ar kuru aizvien biežāk saskaras sociālo pakalpojumu sniedzēji. Tas ir arī viens no iemesliem, kāpēc tik daudz bērnu atrodas ārpusģimeņu aprūpē. Rīgā vien šā gada janvārī ārpusģimenes aprūpē atradās 1952 bērni, liecina Rīgas domes Labklājības departamenta dati. Lai gan ir veidi, kā palīdzēt šīm ģimenēm vajadzīgās prasmes apgūt un tādējādi nešķirt ģimeni, tomēr šo palīdzību nereti noraida, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu tiesību aizsardzības departamenta direktore Inga Millere paskaidroja - tiek ziņots par gadījumiem, ka neviens par bērnu nerūpējas, viņš netiek vests ārā, ziņo par rupju izturēšanos un fizisku vardarbību. Nereti šādas izturēšanās dēļ bērni nonāk pat slimnīcā. Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekle Zane Straume norādīja, ka nesen slimnīcā nonācis zīdainis ar smagu pārkaršanu, bet vecāki pat nav zinājuši, ka rīkojušies nepareizi.

Lai situāciju uzlabotu, Rīgā kopš 2010. gada ir pieejams ģimenes asistenta pakalpojums. Rīgas Sociālā dienesta vadītājs Ervins Alksnis Dienai paskaidroja, ka tā galvenais uzdevums ir palīdzēt konkrētajai ģimenei attīstīt visas nepieciešamās prasmes gan ikdienai, gan bērna aprūpei. Kopumā dienestā šobrīd ir 4000 izskatāmu ar bērniem un ģimenēm saistītu lietu.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 31.jūlija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas