Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Vējonis: Jānodrošina, lai tiešmaksājumi Latvijai sasniegtu ES vidējo līmeni

Būtiski panākt tiešmaksājumu izlīdzināšanu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu starpā, Latvijai nākamajā plānošanas periodā nodrošinot tos ES vidējā līmenī, šodien tikšanās laikā ar zemkopības ministru Kasparu Gerhardu (VL-TB/LNNK) uzsvēra Raimonds Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, abas amatpersonas bija vienisprātis, ka prioritāri nepieciešams aktīvi strādāt pie Latvijas interešu aizstāvēšanas jautājumā par ES Kopējo lauksaimniecības politiku (KLP) pēc 2020. gada.

Papildus tam par savas darbības prioritāriem jautājumiem zemkopības ministrs izvirzījis līdzsvarotas lauku ekonomikas attīstības nodrošināšanu, mežu ilgtspējīgu atjaunošanu, darbu pie pievienotās vērtības nodokļa likmes samazināšanas svaigas pārtikas produktiem, piemēram, svaigai gaļai un zivīm, kā arī atbalstu Zaļā publiskā iepirkuma prasību piemērošanai un ievērošanai valsts un pašvaldības iestādēs, norādījis Gerhards.

Vējonis Rīgas pilī tikās arī ar ekonomikas ministru Ralfu Nemiro (KPV LV) un vērsa uzmanību, ka līdzšinējā Ekonomikas ministrijas īstenotā enerģētikas plānošanas politika ir bijusi nepietiekama. Valsts prezidents norādīja, ka trūkst stratēģiska skatījuma nozares nākotnes attīstībai un aicināja ekonomikas ministru tādu izstrādāt.

"Enerģētikas politika skar ne tikai būtiskas Latvijas valsts starptautiski uzņemtās saistības, bet tas ir valsts drošības jautājums," uzsvēra Vējonis.

Savukārt ekonomikas ministrs informēja, ka par savas darbības prioritātēm izvirzījis darbu pie obligātās iepirkuma komponentes likvidēšanas un atbalsta nodrošināšanas Latvijas uzņēmumu eksportspējas veicināšanai un jaunuzņēmumiem.

Vējonis ir sācis tikšanos ar Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās valdības ministriem, lai uzklausītu ministru redzējumu par viņu pārraugāmajās nozarēs veicamajiem darbiem un prioritātēm 2019. un turpmākajos gados. Valsts prezidents plānojis tikties ar visiem Kariņa vadītās valdības ministriem.

 

Top komentāri

Neslāvs
N
Vēl viens savas prezidentūras beigās pamodies? Vakar Kariņš pēc 15 gadiem varā un neskaitāmiem Ziemeļvalstu attīstības līmeņa solījumiem piepeši atjēdzās, ka nebūtu par sliktu vēlreiz apsolīt to pašu, bet tagad Vējonis... Tiešmaksājumus savulaik ar ZZS klusu atbalstu droši un neatgriezeniski nogremdēja Dombrovskis, kuram asistēja tas pats Kariņš. Par vēlu! Vilciens aizgājis. Tad vajadzēja bļaut Vējoni.
Demonstrē labiņo
D
bet pilnībā norobežojas no vienkāršo cilvēku lūgumiem pēc palīdzības pret vietvaru patvaļu
Sindija
S
Vejoni, ko tas nozime videjo limeni??? Vai Vacija, Francija, Danija, Belgija, Niderlande....zemnieki sanem kaut kadu videjo subsidiju limeni? Vai ari tie sanem pilna apmera subsidijas ka tas pienakas ES valstim? Kapec Latviajs ze,niekiem energijas cenas tiek izlidzinatas ar ES valstu zemnieku cenam, bet subsidijas tiek maksatasa 5,6,7, reizes zemaka limeni? Vai Latvijas prezidente, ministri ir tadi idioti, ka sie kretini nespej Brisele ieredniem izskaidrot, ka Latvijas zemnieki ir nostaditi nevienada konkurence ar Vacijas, Somijas, Belgijas, Danijas...zemniekiem? Elektribas cenaas, degvielas cenas ir ka ES rietumu valstis, bet subsidijas Latvijas zemniekiem ir 10 reizes mazakas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas