Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Vējonis pieļauj, ka ASV karavīru skaits Latvijā varētu būt vēl lielāks

ASV karavīru skaits Latvijā varētu būt vēl lielāks, ceturtdien intervijā Latvijas Radio pieļāva aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

"Viņi šodien ieradīsies, un turpinās sarunas par to, kas varētu vēl papildināt skaitu šeit Latvijā. Karavīru skaits varētu arī palielināties,"  atzina Vējonis.

Pašlaik NATO karavīru uzturēšanās termiņš Latvijā neesot noteikts, jo sarunas vēl turpināsies. Tomēr mācības būs ilgstošas un  viņi Latvijā uzturēsies vismaz vairākus mēnešus.

"Termiņš nav nodefinēts, jo notiek sarunas ar citu NATO dalībvalstu bruņotajiem spēkiem, ka viņi varētu šeit izvietoties rotācijas kārtībā. Tas varētu notikt ilgstošā laika periodā."

Ministrs arī norādīja, ka šis ir pirmais solis no NATO plānotā pasākumu kopuma šajā reģionā. Šāda rīcība ir apliecinājums sadarbībai starp NATO dalībvalstīm.

Tai pat laikā Vējonis atzina, ka šis ir tikai īstermiņa risinājums un ilgākā laikā sadarbība kļūs intensīvāka: "Mums turpinās sarunas, un sabiedroto bruņoto spēku klātbūtne Baltijas reģionā ilgtermiņā kļūs intensīvāka un daudz apjomīgāka. Ja situācija Ukrainā eskalēsies, tad neapšaubāmi pārstāvniecība Baltijas reģionā būs daudz lielāka."

Jau ziņots, ka pirmie 150 ASV desantnieki ceturtdien ieradīsies Latvijā no Itālijas. Viņii tiks izvietoti militārajā bāzē Ādažos. Desantnieku ierašanās notiek saskaņā ar NATO padomes neseno lēmumu palielināt bloka militāro klātbūtni Austrumeiropā. Amerikāņi kopā ar Latvijas karavīriem piedalīsies mācībās, kas ir daļa no ASV kājnieku mācību paplašinātā aktivitāšu klāsta Baltijā un Polijā.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas