Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vējonis valsts vizītē apmeklēs Vāciju

No 21.februāra līdz 25.februārim Valsts prezidents Raimonds Vējonis valsts vizītē apmeklēs Vāciju, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Valsts prezidentu valsts vizītē Vācijā pavadīs arī Iveta Vējones kundze.

Valsts prezidentam un Ivetai Vējones kundzei, kurus pavadīs valdības pārstāvju un uzņēmēju delegācija, paredzēta plaša programma Berlīnē, Hamburgā un Līneburgā, aptverot gan valstu politisko, ekonomisko un kultūras sadarbību, gan kopīgā vēsturiskā mantojuma saglabāšanu.

"Vācija ir mūsu stratēģiskais partneris Eiropā, un mēs esam līdzīgi domājošas valstis gan Eiropas nākotnes, gan daudzos starptautiskos jautājumos. Valsts vizīte Vācijā dos nozīmīgu atbalsta punktu tālākai Latvijas un Vācijas sadarbības paplašināšanai," uzsver Vējonis.

21.februārī un 22.februārī valsts vizītes laikā Valsts prezidentam paredzētas tikšanās ar Vācijas federālo prezidentu Franku Valteru Šteinmeieru, Bundestāga prezidentu Volfgangu Šoibli un federālo kancleri Angelu Merkeli. Berlīnē arī paredzēts Berlīnes mūra piemiņas vietas apmeklējums, kā arī valsts vakariņas par godu Latvijas prezidenta vizītei.

Savukārt, turpinot vizīti Vācijā, prezidents un Vējones kundze apmeklēs Hamburgu, kur 22.februāra vakarā piedalīsies Hamburgas pilsētas rīkotajās Mateja dienas vakariņās goda viesa statusā. Svinīgo vakariņu laikā Valsts prezidents uzrunās Vācijas augsta līmeņa valsts un pašvaldību, kā arī sabiedrības pārstāvjus. Mateja dienas vakariņas notiek reizi gadā jau kopš 1356.gada, Hamburgas rātsnamā pulcējot ievērojamus Vācijas valsts un pašvaldību pārstāvjus, uzņēmējus, kā arī kultūras un zinātnes darbiniekus.

Tikmēr 23.februārī Vējonis apmeklēs arī Līneburgas pilsētu, kur atklās diskusiju par vācbaltiešu vēsturisko lomu Latvijā. 24.februārī Hamburgā paredzēta Valsts prezidenta tikšanās ar latviešu diasporas pārstāvjiem un Hamburgā studējošiem Nacionālo bruņoto spēku kadetiem, kā arī notiks Valsts prezidenta un Ivetas Vējones kundzes atbildes vakariņas par godu Vācijas federālajam prezidentam. Savukārt dienas izskaņā Valsts prezidents un Iveta Vējones kundze Elbas Filharmonijā piedalīsies Latvijas simtgadei veltīta Pētera Vaska darba pirmatskaņojuma koncertā ērģēlnieces Ivetas Apkalnas un Valsts akadēmiskā kora "Latvija" izpildījumā.

Vizītes noslēgumā Hamburgā Valsts prezidentam pievienosies plaša Latvijas uzņēmēju delegācija. Hamburgas tirdzniecības kameras telpās Raimonds Vējonis atklās uzņēmēju semināru, piedalīsies darba pusdienās ar Hamburgas pilsētas vadību un uzņēmējiem, kā arī atklās Latvijas simtgadei veltītu izstādi "Latvijas gadsimts". Savukārt Iveta Vējones kundze šajā dienā Hamburgā plānojusi apmeklēt vairākas izglītības iestādes bērniem ar īpašām vajadzībām - Alsterdorfas evaņģēliskā fonda bērnudārzu un Ērika Kestnera skolu, kur paredzētas tikšanās ar bērniem un pedagogiem.

Top komentāri

VVZ
V
Warum???
Ansītis
A
Tās Vējoņa tukšās runas banālās frāzes sen apriebušās! Lai tak viņš brauc pusdienās kaut pie paša pāvesta ar savu Ivetiņu, bezjēga tā vai tā.... Vēl tik jāiztur līdz jūnijam, lai uzelpotu brīvāk...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas