Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Vējonis: Žēl, ka nav naudas plānotajai vēlēšanu modernizēšanai

Nepietiekamu finanšu resursu dēļ ir bažas, vai šogad izdosies ievest vēlēšanu sistēmas modernizējumus, lai vēlētājiem būtu plašākas iespējas piedalīties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, pēc tikšanās ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītāju Arni Cimdaru izteicies Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Pārrunājot Latvijas gatavību EP vēlēšanām, Vējonis atzinīgi novērtējis iepriekš veiktās izmaiņas likumdošanā, lai vēlētājiem būtu plašākas iespējas piedalīties EP vēlēšanas. Lai to nodrošinātu, vēlēšanu iecirkņos bija plānots ieviest iespēju tiešsaistē fiksēt, ka vēlētājs ieradies nobalsot iepriekš un to darīs citā iecirknī, lai tur, kur vēlētājs reģistrēts, varētu pārliecināties, vai pilsonis nav jau nobalsojis.

"Diemžēl nepietiekamu finanšu resursu dēļ šobrīd pastāv bažas, vai šī sistēma šogad darbosies. Latvijai ir jāturpina aizsāktais darbs pie vēlēšanu sistēmas attīstīšanas. Tāpēc ir būtiski jau tuvākajā laikā rast nepieciešamo finansējumu sistēmas testēšanai EP vēlēšanu laikā, lai jau nākamajās Saeimas vēlēšanās vēlētāji varētu balsot gan izmantojot pasi, gan ID karti un iztiekot bez vēlētāja apliecības,” izteicies Vējonis.

Tāpat tikšanās laikā CVK priekšsēdētājs informēja Valsts prezidentu par īstenotajiem pasākumiem, lai EP vēlēšanas norisinātos demokrātiski, tiesiski un bez riskiem par ārējo ietekmi uz vēlēšanu iznākumu.

“Latvija, līdzīgi kā pārējās Eiropas Savienības dalībvalstis, apzinās iespējamos apdraudējumus EP vēlēšanās un aktīvi strādā, lai uz tiem atbildēt,” piebildis Vējonis.

Jau ziņots, ka koalīcijas partijas vienojušās, ka drīzumā Saeimā gaidāmajā balsojumā par CVK vadītāju atbalstīs CVK ilggadējās darbinieces Kristīnes Bērziņas kandidatūru, tādējādi garantējot viņas ievēlēšanu šajā amatā. Divas koalīcijā ietilpstošās partijas norādījušas uz Cimdara nomaiņu, jo viņš komisiju vadījis ļoti ilgi - vairāk nekā 21 gadu. Savukārt Saeimas opozīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienības frakcija nolēmusi atkārtoti virzīt Cimdara kandidatūru.

EP vēlēšanas norisināsies 25. maijā.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Ē-ē-ē-ē-ē-ē-ē-ē-ē - vēlēšanas.
Umlauts
U
Varbūt ka VP kanceleja varētu ietaupīt uz savas plašās dzīves ierobežošanas rēķina.
Jautājums
J
Kur mums noīrēt/nopirkt cienījamu prezi???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas