Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs
Sabiedrība gaida aktīvu valsts rīcību nelegālo azartspēļu ierobežošanā

Vēlas izskaust nelegāļus azartspēļu nozarē

Gan Latvijā, gan visā pasaulē azartspēļu nozares aktuālākā problēma ir nelegālā tirgus pastāvēšana, kas aizņem lielu daļu no valsts tirgus, turklāt nelegālo azartspēļu operatoru gūtā peļņa aizplūst no valsts. Pat kaimiņos esošā attīstītā Zviedrija piedzīvo arvien lielāku nelegālo tirgus dalībnieku ietekmi, un Zviedrijas valsts kapitālsabiedrības Svenska Spiel datu salīdzinājums starp 2009. un 2016. gadu parāda satraucošu tendenci nelicencēto operatoru īpatsvara pieaugumā sporta derību sektorā.

Nozares eksperti akcentē, ka tā ir kļuvusi jau par nopietnu globālu problēmu, ko nepieciešams steidzami risināt, un kā potenciāli, turklāt samērā vienkārši īstenojami pasākumi tās likvidēšanai tiek norādīta gan nelegālo operatoru ierobežošana, gan arī legālas alternatīvas izvēle tiem, kuri izmanto azartspēļu piedāvātos pakalpojumus.

Top komentāri

Janka Pipars
J
Tukša iršana, nekādu nelegāļu nemaz nav, neviens nevar aizliegt izvēlēties kaut vai citas ES valsts licenzētu spēļu operatoru. Labāk būtu padomājuši kāpēc Latvijas online spēļu licenzēšanas politika ir tik nepārdomāta un atbaidoša ka neviens pasaules līderis pat netaisās strādāt/iegādāties Latvijas licenci. Tā vietā šobrīd ir izveidots dažu vietējo darboņu mākslīgi veidots monopols, ar ļoti ierobežotu piedāvājumu. Bet viņiem vēl nepietiek tāpēc kauc un mēģina lobēt un veic PR akcijas , kā piemēram šī publikācija
Pareizaisvirsraksts
P
Legālo neliešu "sabiedrība gaida aktīvu valsts rīcību nelegālo azartspēļu ierobežošanā".
Scorseze
S
Domāju, ka jāizskauž ir pašas azartspēles:) lai gan tad, laikam, valsts budžets vispār nevarēs savilkt kopā "galus":):) Latvija ir mežu izcirtēju, nebanku aizdevēju, azartspēļu lielvalsts:):)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas