Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vēlas palielināt sodu par karoga nepareizu izgatavošanu

Ar plānotiem grozījumiem Latvijas valsts karoga likumā tiek plānots būtiski palielināt sodu, kas paredzēts par Latvijas karoga nepareizu izgatavošanu un izplatīšanu, lasāms plānoto grozījumu anotācijā.

Tajā norādīts, ka Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa pastāvīgās darba grupas sēdē tika vērsta uzmanība, ka kodeksā līdz šim paredzētais sods 30 eiro apmērā par karoga nepareizu izgatavošanu un izplatīšanu ir nesamērīgi mazs, tāpēc likumprojektā tas palielināts, paredzot sodu fiziskām personām līdz 25 naudas soda vienībām jeb 125 eiro, bet juridiskajām personām līdz 50 naudas soda vienībām jeb 250 eiro.

Tādā veidā sods tiks palielināts, taču rezultātā nepārsniegs līdz šim esošo bargāko soda mēru - 140 naudas soda vienības par klajas necieņas izrādīšanu pret valsts karogu, kas, pēc būtības vērtējot, ir vissmagākais un rupjākais administratīvais pārkāpums pret valsts karogu.

Anotācijā arī skaidrots, ka jau pašreizējais Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz pēc būtības līdzīgu pārkāpumu, proti, par likumā paredzētajā kārtībā neapstiprinātas atribūtikas ar valsts ģerboni izgatavošanu, izplatīšanu vai lietošanu saimnieciskās darbības ietvaros - uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz 140 eiro, bet juridiskajām personām - līdz 280. 

Tādējādi arī sods par valsts karoga neatbilstošu izgatavošanu un izplatīšanu tiks vienādots ar sodu par neapstiprinātas atribūtikas ar valsts ģerboni izgatavošanu un izplatīšanu, skaidrots anotācijā. 

Top komentāri

VVZ
V
Sodu palielināšana ir mūsu NOKIA. P.S. Esmu dienējis PSRS armijā, un tur kārtība bija tāda- bija armijas daļas karogs, kuru apsargāja ar kaujas patronām un kalašņikovu bruņoti džeki. Auduma gabals bija pacelts Dieva vietā, un nepareizas darbības ar to varēja novest pie kara tribunāla. Ja karogs tika pazaudēts, daļu izformēja. (jā, tas bija noteikts Nolikumā!). Cilvēks un viņa dzīvība nebija nekas, auduma gabals- viss! Dežavū sajūta. Amerikāņi nēsā peldbikses ar karoga simboliku, bet pie mums spēcīgāka ir PSRS ietekme un tradīcijas- fanātisms.
Soduvalsts
S
Sods ! Sods! Sods!Sods ! Sods! Sods!Sods ! Sods! Sods!Sods ! Sods! Sods!Sods ! Sods! Sods!Sods ! Sods! Sods!Sods ! Sods! Sods!Sods ! Sods! Sods!Sods ! Sods! Sods!Sods ! Sods! Sods!Sods ! Sods! Sods!Sods ! Sods! Sods!
Scorseze
S
Latvijas vadībai vienkāršs plāniņš, pacelt sodus, apzagt bankas, apzagt cilvēkus, izcirst mežus, pacelt nodokļus, pacelt cenas..., vienkārši spīdošs plāns:):):) Bet ja nopietni, karoga pacelšana ir cieņas apliecinājums un to nevar panākt ar sodiem, to var, vai nu nopelnīt, vai arī nenopelnīt, izskatās ka mūsu vadība izvēlas otro variantu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas