Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ventspilnieki garākā ziedu paklāja salikšanā zaudējuši meksikāņiem

Par 249 metriem pārspēts Ventspilī šovasar sasniegtais Ginesa rekords, izveidojot garāko ziedu paklāju, jo viņus pārspējuši meksikāņi, vēsta vietējais Ventspils portāls ventasbalss.lv.__

Guiness World Records oficiālā mājas lapa vēsta, ka jaunais rekords sasniegts Meksikas galvaspilsētā Mehiko 29.augustā. Kādā no Mehiko parkiem tika izveidots 1915 metrus garš un vairāk nekā vienu metru plats nepārtraukts ziedu paklājs.

Tādējādi ventspilnieki rekordistu godā pabija aptuveni mēnesi - 24. jūlijā pilsētā tika salikti ziedu podiņi nepārtrauktā paklājā 1665 metru un 93 cm garumā un viena metra platumā.

Ja Ventspili ar 40 tūkstošiem iedzīvotāju pārspēj Mehiko, kurā ir 10 miljoni, nu ko, neviens rekords nav mūžīgs, tas tikai stimulē domāt, rekorda zaudēšanu komentēja pilsētas mērs Aivars Lembergs.

Taču, viņaprāt, meksikāņu panākums tomēr esot citādāks nekā latviešu, jo tur paklājs salikts no grieztiem ziediem, kas pēc Lemberga uzskata, ir ievērojami vieglāk. "Lai viņi uzaudzē puķu podos, es gribētu redzēt!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas