Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Veselības inspekcija ierosinājusi lietu par saslimšanas gadījumiem ar B hepatītu Daugavpils slimnīcā

Pēc saslimšanas gadījumiem ar B hepatītu Daugavpils reģionālajā slimnīcā Veselības inspekcija (VI) sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību, aģentūra LETA uzzināja inspekcijā.

VI no Slimību profilakses kontroles centra (SPKC) ir saņēmusi informāciju par trim saslimšanas gadījumiem ar akūtu B hepatītu Daugavpils reģionālās slimnīcas uroloģijas nodaļā, bet par diviem gadījumiem informējusi slimnīca. Līdz ar to inspekcija secina, ka vēl vienu saslimšanas gadījumu slimnīca atklājusi pati.

Pēc informācijas saņemšanas no SPKC VI slimnīcā veica savu pārbaudi. Pārbaudē tika izvērtēta esošā situācija, vai iestāde atbilst normatīvo aktu prasībām. Inspekcija konstatējusi pārkāpumus medicīniskās dokumentācijas izstrādāšanā un noformēšanā. Līdz ar to par konkrētiem gadījumiem ierosināta lietvedība par epidemioloģiskās drošības prasību pārkāpumiem.

Lieta šobrīd ir noslēgta, un saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par drošības prasību pārkāpšanu atbildīgajai personai par higiēnas prasību neievērošanu slimnīcā piemērots sods. Inspekcija gan neatklāj, cik liels ir soda apmērs, bet saskaņā ar kodeksu, tas var būs naudas sods no 10 līdz 70 eiro.

Jau ziņots, ka Daugavpils slimnīca veikusi iekšējo pārbaudi saistībā ar vairāku pacientu inficēšanu ar hepatītu B, aģentūru LETA informēja SIA Daugavpils reģionālā slimnīca valdes loceklis Reinis Joksts.

"Man ir informācija par sešu slimnīcas pacientu inficēšanu ar hepatītu B. Taču norādīt uz konkrēta darbinieka vainu ir ļoti grūti, īpaši, ja arī pats darbinieks norāda, ka, veicot procedūru, visu darījis pareizi," pauda slimnīcas vadītājs.

Viņš pastāstīja, ka inficēšanās varētu būt notikusi vienā no nodaļām un pie atbildības saukta darbinieku grupa, kas pašlaik vairs neveic noteiktās procedūras. Paredzētas arī citas izmaiņas nodaļas darbā un slimnīcā kopumā, taču tās plānots ieviest janvārī.

Joksts pavēstīja, ka izmeklēšana slimnīcā notika paralēli VI pārbaudēm, uzreiz pēc tam, kad tika konstatēti bijušo slimnīcas pacientu saslimšanas gadījumi.

"Esam ļoti liela slimnīca, viena no lielākajām Latvijā. Un pacienti var būt pārliecināti - slimnīca ir droša," atzina ārstniecības iestādes vadītājs.

Pievienota 4.rindkopa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas