Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Vēstniecība: Lielbritānija ievēros saistības NATO par Latvijas un reģiona drošību

Lielbritānija ievēros savas saistības NATO attiecībā uz Latvijas un reģiona drošību, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē uzsvēra Lielbritānijas vēstniecības vadītājs Latvijā Tims Kollijs.

Arī pēc referenduma, kurā Lielbritānija nobalsoja par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), Lielbritānija paliks uzticama NATO dalībvalsts, akcentēja Kollijs.

Viņš norādīja, ka vēlas absolūti skaidri paust, ka Lielbritānija turpinās ievērot savas saistības NATO attiecībā uz Latvijas un reģiona drošību. To plānots atkārtoti apliecināt arī gaidāmajā NATO samitā Varšavā.

Lielbritānijas vēstniecības vadītājs norādīja, ka viņa valsts valdība ir ļoti tieši paudusi, ka referendumā izteiktā tautas griba ir jārespektē un tagad valdībai ir jāseko iedzīvotāju lēmumam. Taču premjerministrs Deivids Kamerons ir paziņojis par atkāpšanos no amata, un nav plānots sākt procesu par izstāšanos no ES pirms jaunās valdības apstiprināšanas.

Kā ziņots, Lielbritānijas izstāšanos no ES atbalstījuši 51,9% referenduma dalībnieku, liecina paziņotie galīgie rezultāti. Savukārt 48,1% balsotāju iestājušies par valsts palikšanu blokā, informēja šīs valsts Vēlēšanu komisija.

Par izstāšanos nobalsojuši 17,4 miljoni referenduma dalībnieku, bet par palikšanu ES - 16,1 miljons. Līdz ar to izstāšanās piekritēju balsu pārsvars ir apmēram 1,3 miljoni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas