Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VID aptur grupējumu, kas legalizēja narkotiku kontrabandas ceļā iegūtos līdzekļus

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas amatpersonas šā gada martā apturēja organizētu personu grupas darbību, kuri legalizēja narkotiku kontrabandas ceļā iegūtos noziedzīgos līdzekļus lielā apmērā. Kriminālprocesa ietvaros sešas personas aizturētas, divām no tām piemērots apcietinājums, portālu Diena.lv informēja VID.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki, veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, ieguva informāciju par starptautiski organizētu grupu darbību, kurā viens no organizētās noziedzības grupas dalībniekiem ir Igaunijas pilsonis ar uzturēšanās atļauju Latvijā.

Organizētais grupējums veica narkotiskās vielas – kokaīna – nelikumīgu iegādi, glabāšanu, pārvietošanu un realizāciju lielos apmēros. Narkotiku pārvietošana-kontrabanda notika maršrutā Nīderlandes Karaliste – Apvienotā Karaliste, izmantojot autokravu pārvadājumus, slēpjot narkotikas pārvadājamās kravās. Noziedzīgajā shēmā iesaistīti arī vairāki  Latvijas pilsoņi – autokravu vadītāji, kuri piegādāja narkotiskās vielas un noziedzīgā ceļā par narkotiku kontrabandu iegūtos līdzekļus nogādāja Latvijā un nodeva organizatoriem.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki sākotnēji veica desmit kratīšanas kriminālprocesā iesaistīto personu dzīvesvietās Rīgā, Rīgas rajonā un Jelgavā un transportlīdzekļos. Kratīšanu laikā tika atrasti un izņemti kriminālprocesam nozīmīgi pierādījumi – datori, mobilie telefoni, SIM kartes un datu nesēji. Izņemta tika arī skaidra nauda - 108 000 eiro, 4010 ASV dolāru un 37 450 Krievijas Federācijas rubļi, kā arī dārglietas, mobilie telefoni, datu nesēji, pieci vieglie transportlīdzekļi, viens kravas transportlīdzeklis ar piekabi, divi kvadracikli, viens bagijs, viens elektriskais skūteris, viens elektrovelosipēds un trīs velosipēdi. Lai risinātu mantiskos jautājumus, izņemtajiem priekšmetiem un naudas līdzekļiem uzlikti aresti.

Saistībā ar organizētu personu grupas darbībām VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 195.panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm. Kriminālprocesa ietvaros sešas personas aizturētas, no tām četrām šobrīd piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu, bet divām personām tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Izmeklēšanas interesēs VID plašāku informācija nesniegs.

Top komentāri

melnais humors
m
Autokravu vadītāji?!? Kas tie tādi? Nav pārliecības, ka VID klerki paši saprot, ko sarakstījuši.
Agnese
A
Ļoti labi!! Varēti VISU un jebko tādu izskaust- sisas nelikumības un pārkāpumus
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas